AC Oulu otti AC Kajaanista selvän 3-1 voiton lauantai-iltapäivänä pelatusta Suomen Cupin ottelusta.

Laivastonsinisten avauksessa nähtiin muutamia muutoksia edelliseen otteluun verrattuna. Samuel Kurttila pelasi ottelussa vasempana laitapuolustajana ja Niklas Jokelainen aloitti kärjessä. Juuso Särkelä ja Valtteri Tikkanen olivat pelistä pois, joten toisena maalivahtina kokoonpanossa nähtiin vanha tuttu Tommi Lindholm.

Itse ottelun alku oli hieman sekava. AC Kajaani pyrki pelaamaan pitkää palloa ja AC Oulu rauhallisemman pelinrakentelun kautta. Ottelun 12. minuutilla nähtiin avausmaali isäntien toimesta. Erikoistilannespesialisti Daniel Rantanen antoi lyhyen kulman, jonka Loorents Hertsi jatkoi maalille. Niklas Jokelainen pääsi puskemaan tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen hyökkäävässä keskikentän roolissa pelanneella Jere Aallikolla oli muutama hyvä laukaus kohti maalia.

1. 36. minuutilla vasemman laidan pikakiituri Aapo Heikkilä pääsi riistämään pallon AC Kajaanin puolustuksen ja maalivahti Tatu Österlundin sekoilun päätteeksi. Heikkilä iski tyhjään maaliin tilanteeksi 2-0. Tämän jälkeen myös kajaanilaisilla oli omat paikkansa päästä peliin mukaan. David Popa pääsi nokikkain Juhani Pennasen kanssa, mutta Pennanen veti pidemmän korren.

Ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä AC Oulu sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Daniel Rantasen ensimmäinen yritys ei onnistunut, mutta jatkotilanteesta tullut kova laukaus osui tolppaan. Lisäajalla AC Kajaanin toppari Mikko Pitkänen puski pallon AC Oulun maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona.

Toisella puoliajalla AC Kajaanin Tomi Kultilla oli useampi tekopaikka, mutta AC Oulun puolustus kesti nämä yritykset. 62. minuutilla Laivastonsiniset hyökkäsivät vaarallisesti vasemmalta. Jokelaisen tarkka keskitys löysi keskellä olleen Heikkilän, joka iski taululle lukemat 3-0.

Toisen puoliajan loppupuolella nähtiin todella paljon rikkeitä puolin ja toisin. Vaihdosta kentälle tulleella Juho Mäkelällä oli oiva mahdollisuus tehdä ottelun neljäs maali, läpiajon jälkeinen sijoitus valui kuitenkin ohi oikean alanurkan. Kolmannella lisäajan minuutilla AC Kajaani sai vapaapotkun. Tolppaan osuneen laukauksen jälkitilanteesta Aleksandros Dhamo iski loppulukemiksi 3-1. Maalin jälkeen Mäkelä pääsi vielä kertaalleen hyvin lähelle maalia, mutta kajaanilaispuolustus liukui pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Laivastonsiniset jatkavat Suomen Cupin otteluja seuraavaksi Vaasassa, jossa AC Oulu kohtaa lauantaina Veikkausliigasta pudonneen VPS:n.