AC Oulu kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi kaatamalla SJK Akatemian lukemin 1-0. Kotijoukkueen sankariksi nousi ainokaisen iskenyt Aapo Heikkilä.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola oli tehnyt edellisen ottelun avauskokoonpanoon kaksi muutosta. Juho Mäkelä aloitti ottelun hyökkääjänä ja Juuso Särkelä otti torjuntavastuun tolppien välissä.

Heti ensimmäisistä minuuteista huomasi, että SJK Akatemia on pelissä hyvällä jalalla – kotijoukkueen oli turha odottaa helppoa iltapuhdetta sarjataulukosta huolimatta. Ensimmäinen huipputontti tulikin vierasjoukkueelle jo 3. minuutilla, kun AC Oulun pallon menetyksestä lähtenyt hyökkäys päättyi Jyri Kiurun laukaukseen seitsemästä metristä, mutta heikko viimeistely ja kotijoukkueen puolustus estivät maalin syntymisen.

Kotijoukkueen kone alkoi käynnistyä vartin kohdalla. Ensin Niklas Jokelainen pääsi yrittämään viimeistelyä pienestä kulmasta, mutta ilman tulosta. Pari minuuttia myöhemmin AC Oulu rakenteli erikoistilanteesta tonttia takatolpalle hiipineelle Mäkelälle, joka voittikin oman kaksinkamppailunsa, mutta pusku lähietäisyydeltä jäi ylärimaan. Irtopallo tippui vielä Rafinhan jalkoihin, mutta laukaus lähti taivaalle.

Ja pari minuuttia edellisestä oli SJK Akatemian vuoro lahjoittaa tekopaikka vastustajalle – alakerran ja maalivahti El Moutacimin sekoilun päätteeksi Jokelainen pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta vieraiden alakerta hoiti pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta.

Avausjakson lopulla SJK Akatemia rakenteli vielä muutaman kohtuullisen hyökkäyksen, mutta viimeistely ontui edelleen ja näin ollen puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso noudatti pitkälle avausjakson kaavaa. SJK:n prässi oli aktiivista ja AC Oulu ei tahtonut löytää linjojen välistä tilaa avata omaa peliään. Tähän väliin todettakoon, että vierasjoukkue oli kaikin puolin rohkea ja aktiivinen joukkue, joka teki kentällä paljon oikeita asioita.

Ottelun ratkaisu nähtiin 69. minuutilla. AC Oulu oli alkanut saada hallintaa yhä enemmän itselleen ja vieraiden paketti alkoi valua yhä lähemmäs omaa maalia. Vaihdosta kentälle tullut Jere Aallikko sai pallon haltuunsa 20 metrin paikkeilla. Kotijoukkueen hyökkääjät tekivät hyvin tilaa laidasta nousseelle Kristian Heinolaiselle, jonka matala keskitys tavoitti palloon liukuneen Heikkilän – ohjaus etukulmasta painui verkkoon vapauttaen kotijoukkueen ja -yleisön riemuun.

Maalin jälkeen kotijoukkue otti homman haltuun jäädyttämällä pelin lähes totaalisesti. SJK Akatemia sai yhden tilaisuuden lisäajalla, mutta Särkelä maalilla hoiti tilanteen varmasti kotiin. Yleisö joutui pidättämään hengitystä lähes seitsemän lisäaikaminuutin ajan, sillä Lassi Nurmoksen ja Jere Aallikon loukkaantumiset ja Rafinhan paikkailut laittoivat huoltaja Lasse Pohjolan askelmittariin todennäköisesti kauden ennätyslukemat.

SJK Akatemian paidassa nähtiin paljolti oululaisväriä, kun avauksessa pelanneet Kuutti Matila ja Sami Sipola saivat vielä vaihtopenkiltä seurakseen Tobias Uusi-Autin.