Raportti Edustus

AC Oulu ei onnistunut ottamaan kotivoittoa AC Kajaania vastaan. Ottelun avausjaksolla syntyneillä maaleilla, pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Ottelun kulku noudatti AC Oulun viimeaikaista kaavaa – avausjaksolla vastustajat ovat onnistuneet horjuttamaan oululaisia, mutta toisella jaksolla joukkue on parantanut peliään huomattavasti, mutta maalinteko on tökkinyt. Valitettavasti tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Terävällä jalalla tullut kajaanilaisryhmä ei huipputonteille päässyt, mutta heti ensimmäisestä tilanteesta se rankaisi – 27. minuutilla maalin eteen unohdettu Geoffrey Acheampong nikkasi vieraat johtoon. Itse hyökkäys oli vierailta hyvin rakennettu.

Maalintilanteilla ei juhlittu avausjaksolla myöskään toisessa päässä. AC Oulun tasoitus syntyi 35. minuutilla, kun toppari Rafinha kuljetti pallon päätyrajalle saakka – keskitys löysi Aapo Heikkilän lapikkaan, joka oli unohtunut puolestaan kajaanilaisilta maalin eteen turhan vapaaksi. Tilanteita ei juurikaan enempää nähty, joten tauolle tasatilanteessa.

Toisella jaksolla AC Oulu alkoi vyöryttää hyökkäyksiä aivan eri tavalla kohti AC Kajaanin maalia – vieraiden jalka alkoi ehkä hieman painaa avausjakson kilometrien seurauksena ja kentälle tuli enemmän tilaa.

Hukattujen maalipaikkojen ilta alkoi 60. minuutilla, kun Lassi Nurmoksen pusku nousi hieman maalin yli kuudesta metristä. Seuraavasta tilanteesta AC Oulu sai vapaapotkun kuudentoista-alueen nurkilta. Jere Aallikon pommi painui vain hieman yli takakulmasta.

Tilanteiden jälkeen AC Oulun painostus jatkui ja jatkui, mutta viimeistelyn lisäksi myös viimeisissä syötöissä oli toivomisen varaa. Loorents Hertsi sai 75. minuutilla eteensä tyhjän maalin, muttei osunut keskityspalloon ja näin ollen tilanne kuivui kasaan.

AC Kajaanin hyökkäykset olivat kortilla, mutta muutaman kerran vastahyökkäykset saivat kotiyleisössä sydämen tykyttämään. Tilanteista kuitenkin selvittiin kohtuu helpolla puolustussuuntaan.

Kotijoukkueen paras paikka iskeä voittomaali tuli ottelun toisella lisäaikaminuutilla – vaihdosta kentälle tullut Juho Mäkelä sai pallon etutolpalle, mutta ohjaus vitosen sisältä jäi ohueksi ja pallo takatolppaa nuollen ohi.

Oululaisten kannalta ilta päättyi kovaan pettymykseen, mutta AC Kajaanille piste oli tärkeä säilymiskamppailussa.

Kommentit

– Jälleen eka jakso heikkoa tekemistä. Uskallus jotenkin uupuu ja toki kaveri on tuoreella jalalla vaikeampi ohittaa. Toisen jakson tilanteilla nämä pelit pitäisi kyllä pystyä hoitamaan, mutta kun ei mene niin ei mene. Turhaa siitä on enempää selitellä – pallot pitää laittaa maaliin. Tietysti valmennuksen näkökulmasta pitää miettiä, miksi viime peleissä jaksojen välillä on ollut niin isoja eroja. Nyt palautellaan ja katsotaan ketkä ovat valmiita laittamaan itseään sunnuntaina likoon Kotkassa – sinne päästään haastajan asemasta, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit