AC Oulu haki Musan Salaman vieraana tyylikkään 3-1-vierasvoiton Ykkösen kärkiottelussa. Laivastonsinisten maalit merkittiin Niklas Jokelaisen ja Aapo Heikkilän nimiin. Viimeinen osuma oli MuSa-puolustajan oma maali. Kotijoukkueen ainokaisen iski Ferad Sadat.

Ottelu Ykkösen kärkiottelu Porin stadionilla alkoi tapahtumarikkaasti. Heti ensimmäiselle minuutilla erotuomari Toni Pohjoismäki kaivoi keltaisen kortin kotijoukkueen Samuli Virtaselle. Avausmaalia ei tarvinnut odottaa juurikaan pidempään, sillä Ferad Sadat vei MuSa:n 1-0-johtoon hienolla puskulla sivuvaparista 7. minuutilla.

Maalin jälkeen alkoi AC Oulun vahva painostusjakso. Porin stadionin erittäin kuiva nurmi teki rakentelusta kuitenkin erittäin haastavaa. Pallo ”takertui” jatkuvasti maata pitkin pelatessa. Vieraiden ensimmäinen paikka tasoitukselle nähtiin 12. minuutilla, kun Niklas Jokelainen pääsi tykittämään etukulmaa kohti, mutta Haka-laina Joonas Immonen torjui pallon kulmapotkuksi.

AC Oulu jatkoi painostusta ja palkinto odotti 22. minuutilla, kun Aapo Heikkilä petasi Jokelaiselle laukaisupaikan – tällä kertaa vasurin kuti lähti takakulmaan, jättäen Immosen vaille mahdollisuuksia. Vain pari minuuttia tasoituksesta, Loorents Hertsi pääsi MuSa-puolustuksen kommunikaatiokatkoksen vuoksi yrittämään viimeistelyä viidestä metristä – jostakin ilmeistyi kuitenkin kotijoukkueen pelaajan ruumiinosa, jonka kautta pallo päätyi yli maalin.

Jakson loppua kohti peli tasoittui ja myös kotijoukkue pääsi luomaan painetta Juhani Pennasen maalille. Yhtä kaukolaukausta lukuunottamatta, torjuntatöille ei ollut tarvetta ja näin ollen kokonaisuutena varsin varovainen ja tasainen jakso päättyi 1-1-lukemiin.

Toinen jakso oli vieraiden näytös. Alkukankeuden jälkeen vieraiden peli alkoi kulkea. AC Oulu nousi johtoasemaan, kun pelikello näytti 53. minuuttia. Aktiivisesti keskikentällä läpi ottelun esiintynyt Jere Aallikko syötti Heikkilän puolittaisiin läpiajoon oikealta laidalta – Heikkilän nosto yli vastaantulleen Immosen oli viileän itsevarma.

Keltaisissa vieraspaidoissa esiintynyt oululaisryhmä jatkoi pelin hallintaa. Saumoja maalintekoon tarjottiin Hertsille, Daniel Rantaselle ja kumppaneille, mutta viimeistely ontui. Ottelun lopullinen niitti nähtiin 77. minuutilla, kun vaihdosta sisään tulleen Sami Karjalaisen syöttö muutti suuntaan MuSa-puolustaja Jussi Välilän jalasta, painuen takakulmaan – tulostaululle 1-3.

Ottelun loppu oli kosmetiikkaa – AC Oulu pystyi pitämään sarjakakkosen hyökkäykset hyvin harvalukuisena ja vastapainoksi vieraille muodostui sekä paikkoja nopeisiin vastahyökkäyksiin, että rauhallisia ja pitkiä pallollisia jaksoja.

Kahden tasapelin jälkeen AC Oulu palasi siis voittokantaan. Joukkue on pelannut toistaiseksi kauden ilman ainuttakaan tappiota. Joukkueen pelillinen ilme on ollut erittäin positiivinen.

Seuraava haaste on luvassa ensi viikon perjantaina, kun kärkikahinoissa mukana oleva EIF saapuu vieraaksi Raatin samettiselle nurmelle klo 18.30 alkavaan otteluun. Liput matsiin voi hankkia täältä>>