AC Oulu hävisi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelun FF Jarolle selvin luvuin 0-3. Seuran A-juniorit nappasivat elintärkeän voiton TPV:n kustannuksella lukemin 2-1.

Ottelun alku näytti hyvältä ja heti ensimmäisten minuuttien aikana Laivastonsiniset saivat loistavan maalintekopaikan, jonka järjestäjänä toimi kaksikko Petteri PietolaRasmus Karjalainen. Myös Jarolla oli hetki tämän jälkeen mahdollisuus mennä ottelussa johtoon.

10 minuutin jälkeen Jaro järjesti AC Oululle shokkihoitoa parin minuutin ajan. Jaron oikeana laitahyökkääjänä pelannut Serge Atakayi antoi matalan keskityksen, jonka maalinedustalta maaliin iski Sergei Eremenko. Minuutti tästä ja Laivastonsinisten maalissa soi jälleen. AC Oulun puolustus sekoili urakalla, jonka päätteeksi Jaron Josue Soto sijoitti pallon ohi Johannes Wentinin vartioiman maalin. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi Jaro, jonka jokaikinen vastahyökkäys tuntui olevan vaarallinen. Toista puoliaikaa kohti mentäessä tilanne kumminkin rauhoittui ja myös Laivastonsiniset pääsivät peliin paremmin mukaan.

Toinen puoliaika aloitettiin tasaisissa merkeissä. Tuntui että Jaro jäädytti pelin, ja AC Oulu yritti iskeä vastaan. Vastaan pyristely ei auttanut, vaan Jaro iski vielä ottelun loppuminuuteilla taululle tylysti 0-3. Kiistanalaisen läpiajon päätteeksi ottelun viimeisen maalin iski Jaron Alvaro Morin. Näin ollen AC Oulun cup-taival päättyy jo heti ensimmäisessä pelissä ja Jaro jatkaa 5. kierrokselle.

Seuraavan kerran Laivastonsiniset nähdään liekeissä lauantaina 19. maaliskuuta, kun AC Kajaani saapuu Ouluun. Tämän päivän ottelun kooste ja jälkipelit lisätään myöhemmin.

A-junioreille arvokas voitto

Maalittoman avausjakson jälkeen toisella puolikkaalla alkoi tapahtumaan. AC Oulu siirtyi 2-0 johtoon, kun Jarkot Pykäläaho ja Nyländen tekivät maalit mieheen. TPV kavensi vielä lisäajalla, mutta Laivastonsiniset kestivät loppurynnistyksen yhden miehen vajaana.

AC Oulu nousi A-juniorien SM-karsintasarjan pohjoislohkossa sijalle kolme.