AC Oulun Suomen Cupin alkulohkon viimeinen peli päättyi 1-0 -tappioon KuPSin vieraana. Kun päivän toisessa ottelussa SJK löi Ilveksen 3-0, tarkoitti se samalla sitä, että alkulohkossaan kolmanneksi sijoittuneen AC Oulun osalta ei jatkopelejä enää ole edessä.

AC Oulu kohtasi Kuopion Palloseuran Suomen Cupin alkulohkon viimeisessä pelissä. Ottelu oli joukkueiden välillä jo vuoden toinen, sillä kuukautta aiemmin pelatussa harjoitusottelussa KuPS oli ollut parempi maalein 2-0. Edelliseen kohtaamiseen verrattuna päävalmentaja Jyrki Ahola odotti tällä kertaa joukkueeltaan yhtenäisempää ja tiiviimpää puolustuspeliä sekä enemmän agressiivisuutta kentällä. Hyökkäyspelin osalta tavoitteena oli löytää tiloja, joissa päästä eteenpäin ja tehdä enemmän pallonriistoja vastustajan alueella.

KuPS tuli päivän otteluun erittäin vahvasti ja dominoi kenttätapahtumia heti alusta alkaen. Jo kuudennella peliminuutilla pallo osui AC Oulun ylärimaan, kun KuPSin Santeri Haarala pääsi laukomaan vapaasti boksista. AC Oulu keskittyi puolustamaan matalassa blokissa ja pitämään linjojen välit tiiviinä. Tämä taktiikka onnistuikin suhteellisen hyvin ja muita kovin vaarallisia maalipaikkoja ei KuPS onnistunut järjestämään ensimmäisellä jaksolla.

AC Oulun osalta hyökkäyspeli oli vaatimatonta. Aapo Heikkilä alusti kahdesti vetopaikat sekä Fareed Sadatille että Severi Kähköselle, mutta molempien laukaukset suuntautuivat selvästi ohi maalin.

Ensimmäisen jakson loppuminuuteilla laivastonsinisille tuli jobinpostia, sillä Sadat otti osumaa kamppailutilanteessa KuPSin pelaajan kanssa. Mies jouduttiinkin taluuttamaan kentän sivuun jääpussi nilkan päällä ja AC Oulu oli pakotettu tekemään aikaisen pelaajavaihdon Niklas Jokelaisen korvatessa hyökkääjän.

Heti toisen jakson alussa KuPS tarjosi AC Oululle shokkihoitoa, sillä vain 30 sekunnin pelin jälkeen pallo oli maalivahti Juhani Pennasen selän takana. KuPSin laituri Saku Savolainen pääsi nousemaan oikealta vapaasti ja syötti pallon keskelle. Pennanen esitti vielä upean torjunnan Haaralan laukaukseen, mutta Jiri Nissisen laukoma kakkospallo painui maalivahdin käsien kautta verkon perukoille.

KuPSin johtomaalin jälkeen AC Oulu sai pidettyä hieman enemmän palloa itsellään, mutta kunnolliset organisoidut hyökkäykset loistivat edelleen poissaolollaan. Kuopiolaiset loivat edelleen ottelun vaarallisimmat hyökkäykset, mutta AC Oulun puolustus pystyi ne selvittämään.

Ottelun lopussa päävalmentaja Ahola nosti vielä toppari Miika Koskelan kärkipelaajaksi voittamaan pääpalloja. Tästä ei kuitenkaan ollut apua, vaan KuPSin maalivahti Otso Virtanen pääsi helpolla eikä torjuntoja kertynyt ottelussa ollenkaan.

Loppunumeroiksi kirjattiin 1-0 KuPSin kotivoitto ja kuopiolaiset purjehtivat Suomen Cupin alkulohkon suvereeniin voittoon täydellä 9 pisteen potilla. Toinen jatkoon menijä oli tänään Ilveksen kaatanut SJK. AC Oulun kohtalona oli jäädä lohkon kolmanneksi ja näinpä cup-ottelut päättyivät tämän kauden osalta tähän.

AC Oulun seuraava harjoitusottelu on edessä ensi viikon lauantaina Garam Masala Areenalla paikallisvastustaja JS Herculesta vastaan.