AC Oulu pelasi sunnuntai-iltana ensimmäisen ottelunsa uuden nimen saaneella Castrenilla eli Oulu-lehti Areenalla. Kotisaldo pysyi edelleen puhtaana, kun pisteet jäivät Ouluun lukemin 3 – 0 (1 – 0).

AC Oulu jatkoi siis sunnuntain ottelussaan erinomaisia kotiesityksiään, sillä neljästä kotipelistä saldona on nyt komeasti täydet 12 pistettä tyylikkäällä maalierolla 9 – 0.

AC Oulu joutui Atlantis-otteluun varsin varamiehisellä kokoonpanolla, kun pelikiellossa oleva Dominic Yobe sekä polvivammaansa paranteleva Tommi Kauppinen puuttuivat miehistöstä. Kentällä poissaolot aiheuttivat sellaisia muutoksia, että Juha Majava pelasi keskikentällä Mika Nurmelan kanssa ja Tommi Siekkinen kirmasi tällä kertaa vasemmalla laidalla Joonas Pennasen hyökättyä oikealla puolella.

Atlantis aloitti ottelun varsin pirteästi, ja sai ensimmäisen vartin aikana luotua muun muassa kaksi kulmapotkutilannetta Dennys Rodriguesin maalille. Hiljalleen AC Oulu sai kuitenkin pelin hallinnan itselleen, ja tilanteita alkoi tulla vierasmaalille.

Ottelun avausmaali syntyi 26. minuutilla kulmapotkusta. Nurmela antoi kulman vasemmalta puolelta, ja Donewell Yobe pääsi pukkaamaan ylärimasta kimmonneen pallon aivan maalilinjalle. Lopulta Antti Pehkonen oli terävänä paikalla ja puski numeron 1-0:aan.

Atlantiksen paras paikka avausjaksolla nähtiin noin 35 minuutin kohdalla, kun Tomas Sirevicius tykitti lujan pommin kohti maalia. Rodrigues kuitenkin torjui erinomaisesti laukauksen kulmapotkuksi.

Avausjakson lopulla isäntien 2-0-osuma oli sangen lähellä, kun Frank Jonke puski hienosti Nurmelan keskityksestä. Vieraiden maalivahti Ville Rapeli venytti kuitenkin pelastavan torjunnan.

Toisen puoliajan alussa AC Oulun maalivahti Rodrigues pelasti varman maalin, kun punapaitojen Anssi Tamminen pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta ja lähietäisyydeltä. Ilman brassivahdin paraatipelastusta olisi peli tasoittunut kyseisessä tilanteessa.

Ottelun voiton kannalta äärimmäisen tärkeän toisen maalin iski kuitenkin lopulta AC Oulu, kun Donewell Yobe 2-0:aan. Ottelua oli pelattu 55 minuuttia, kun Yobe sai pallon noin 20 metrin kohdalla ja harhautteli itsensä parin Atlantis-puolustajan ohi maalintekoon.

Illan ehdoton sankari oli siis Donewell Yobe. Yoben toinen maali syntyi 77. minuutilla, kun hän ohjasi avopaikasta pallon maaliin Jonken nautittavasta syötöstä.

Ottelun lopussa kentälle saatiin myös debytantti Ykkösen tasolla, kun vasta 16-vuotias OLS:n Joni Mäkelä tuli kehiin viimeisten kahdeksan minuutin ajaksi.

Voiton myötä AC Oulu nousi 17 pisteeseen ja jatkaa sarjan kärjessä yhdessä PK-35:n kanssa.

AC Oululla on nyt edessä reilu kahden viikon mittainen tauko otteluista, sillä seuraava peli on edessä vasta 24. kesäkuuta. Tuolloin oululaisten vieraaksi Castrenille saapuu KPV Kokkolasta entisen AC Oulun pelaajan Tarmo Koivurannan johdolla.

AC Oulu – Atlantis 3 – 0 (1 – 0)

26min. 1 – 0 Antti Pehkonen (Donewell Yobe)
55min. 2 – 0 Donewell Yobe (Tommi Siekkinen)
77min. 3 – 0 Donewell Yobe (Frank Jonke)

Joonas Pennanen (72min. Eetu Uusitalo)

Juha Malinen, Dennys Rodrigues sekä Dennysin poika Bernando tuulettivat tärkeää voittoa. Kuva: Tapani Pikkarainen