AC Oulu nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa jalkapallon Ykkösessä ja pääsi hyvällä mielellä sarjatauolle, kun JIPPO kaatui Joensuussa lauantaina Donewell Yoben maalilla 1-0 (1-0). Samalla AC Oulu siirtyi ainakin hetkeksi sarjan kärkeen.

(14.06.2008)

AC Oulu lähti lauantain ottelun myötä reilun kahden viikon mittaiselle sarjatauolle. Tauon viettoon joukkueen pääsi erittäin hyvällä mielellä, sillä alkukauden kahdeksan ottelun saldoksi muodostui lopulta komeasti viisi voittoa ja kolme tasapeliä. Tappiosarake näyttää edelleen pyöreää nollaa.

AC Oulu nousi JIPPO-voiton myötä 18 pisteeseen ja otti haltuunsa sarjan piikkipaikan. FC Viikingit pelaa kuitenkin oman kahdeksannen ottelunsa sunnuntaina, ja nousee voitolla oululaisten ohi. Viikinkien vastustaja tosin on sarjakolmonen PK-35, joten kirkossa vuosaarelaisten voittoa ei voi vielä kuuluttaa.

Lauantain ottelussa AC Oulu hallitsi alkuhetkiä ja sai muutaman kulmapotkun sekä yhden hyvästä paikasta tulleen vapaapotkun. Ensimmäisten minuuttien paras maalitilanne avautui kuitenkin Jipolle, kun vajaan kymmenen minuutin kohdalla keskikenttäpelaaja Timo Tahvavainen pääsi ohi AC Oulun toppari Boussad Houchesta. Maalivahti Dennys Rodrigues kuitenkin selvitti puolittaisen läpiajotilanteen.

Vajaan vartin pelin jälkeen AC Oululla oli mahdollisuus avausmaaliin, kun kapteeni Antti Pehkonen pääsi puskemaan kohti maalia lähietäisyydeltä. Jipon maalivahti Mikko Ikonen kuitenkin torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Molemmat joukkueet saivat ensimmäisen puolituntisen aikaan yhden varoituksen, kun AC Oulun Mamadou Konate sai kortin maalivahdin häirinnästä ja Jiposta keltainen nousi puolustaja Mikko Määttäselle.

Ottelun avausmaali syntyi 32. peliminuutilla AC Oulun tekemänä. Puolustaja Niko Kukka antoi onnistuneen vapaapotkun, jonka kärkipelaaja Donewell Yobe pääsi puskemaan pallon alanurkkaan. Näin Yobelle maali toiseen peräkkäiseen otteluun.

Kokonaisuudessaan AC Oulu hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Siitä kertovat myös tilastot, sillä kulmapotkut menivät oululaisille 7-0.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt pelaajavaihtoja tauon aikana, vaan kentällä jatkettiin samoilla kokoonpanoilla. Toinen jakso alkoikin suhteellisen tunnustelevalla pelillä, eikä ensimmäisen vartin aikana nähty todellisia tilanteita kummassakaan päässä.

Ensimmäinen pelaajavaihto nähtiin tunnin kohdalla: maalintekijä Donewell Yobe vaihtoon ja kentälle loukkaantumisestaan pelikuntoon toipunut Dominic Yobe. Vaihdon myötä kärkipelaajaksi siirtyi Konate.

AC Oulun keskikenttäpelaaja Veli-Pekka Nurmelle tuli synkkä minuutti, kun kello läheni 70 minuuttia. Nurmi otti minuutin sisällä eri tilanteista kaksi keltaista korttia, ja tuloksena oli ulosajo. Näin AC Oulu joutui taistelemaan viimeiset 20 minuuttia vajaamiehityksellä.

Kotijoukkue JIPPO ei kuitenkaan pystynyt luomaan vaarallisia maalintekotilanteita oululaisten päätyyn edes miesylivoimalla pelatessaan. Viimeisen 20 minuutin aikana parhaimman tekopaikan sai itse asiassa AC Oulu, mutta Konaten tilalle vaihdosta kirmannut Tommi Siekkinen ei onnistunut yrityksessään.

Näin tuomarin pilli vihelsi ottelun, ja samalla AC Oulun alkukauden päättyneeksi voitokkaissa tunnelmissa. AC Oulu palaa tauolta pelikentille 30. kesäkuuta, jolloin on edessä vierasottelu Tampereella TPV:tä vastaan.

Sarjataulukko ja tilastot

JIPPO – AC Oulu 0 – 1 (0 – 1)

21min. AC Oulu Mamadou Konate varoitus
25min. JIPPO Mikko Määttänen varoitus
32min. 0 – 1 Donewell Yobe (Niko Kukka)
60min. AC Oulu Donewell Yobe <–> Dominic Yobe
65min. JIPPO Hans Ekroos <–> Nana
68min. AC Oulu Veli-Pekka Nurmi varoitus
69min. AC Oulu Veli-Pekka Nurmi toinen varoitus ja ulosajo
74min. AC Oulu Mamadou Konate <–> Tommi Siekkinen
83min. AC Oulu Iyam Friday varoitus
86min. JIPPO Simo Rönkkö <–> Petteri Rönkkö
86min. AC Oulu Iyam Friday <–> Juho Meriläinen
89min. JIPPO Victor <–> Erkki Laakkonen