Raportti Edustus

Vahvasti varamiehinen AC Oulu joutui tällä kertaa toteamaan paikallisvastustaja OPS:n paremmaksi Heinäpään tekonurmella pelatussa harjoitusottelussa maalein 2-1.

AC Oulun lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä takana oli torstaina aina rankkareille asti venynyt Suomen Cupin ottelu PS Kemiä vastaan. Päävalmentaja Rauno Ojanen ei halunnut rasittaa avauskokoonpanon miehiä, joten OPS:ia vastaan kentällä nähtiin yllättäviäkin nimiä, jotka kaikki saivat kuitenkin esityksestään puhtaat paperit. Pikakomennuksella toisen topparin paikalle hypännyt seurajohtaja Juho Meriläinen johti puolustuslinjaa yhtä äänekkäästi kuin aktiiviaikoinaan eikä miehen otteista juuri pelitaukoa voinut havaita.

Ottelun avausjakso meni vahvasti Oulun Palloseuran hallinnassa, mutta huippupaikkoja ei montaakaan siunaantunut. Ihan jakson lopulla OPS siirtyi 1-0 johtoon, kun viime kaudella AC Oulua edustanut kapteeni Pekka Räisänen pääsi puskemaan takatolpalta pallon verkon perukoille.

Myös tauon jälkeen OPS vei peliä ja 2-0 maali syntyikin nopeasti Konstantin Belovin toimesta. AC Oulun maalia vartioinut Johannes Wentin pelattiin tilanteesta ulos ja pallo sijoitettiin tyhjään maaliin kuudentoista rajalta.

AC Oululle näyttöjä antanut hyökkääjä Kemo Darboe ei päässyt kunnolla erottumaan, sillä totutusta poiketen laivastonsiniset oli tällä kertaa hieman vastaanottavampi osapuoli kentällä. Toisella jaksolla mies pääsi kertaalleen laukomaan puolittaisesta paikasta, mutta pallo meni sivuverkkoon. Gambialaisen jatkon osalta ei olla vielä tehty päätöksiä.

Peliajan täyttyessä AC Oulukin pääsi lopulta iskemään kavennusmaalin, kun Pekka Welling pelattiin vastakkain OPS:n maalivahdin kanssa. Varma viimeistely kavensi ottelun 2-1:een. Aika kuitenkin loppui kesken ja päätösvihellyksen tullessa AC Oulu joutui toteamaan paikallisvastustajan tällä kertaa paremmaksi.

Kommentit

– Cupin jatkopaikan myötä en halunnut rasitusta yhdellekään avauksen pelaajalle. Amin ja Petun sairastellessa jouduttiin keräämään porukkaa vähän sieltä sun täältä ja Äffä oli viimeinen hätähuuto, Ojanen kertoo pilkettä silmäkulmassa.

 

– Topparina pelannu Dodo, keskikentällä esiintyneet Hussein ja Jarmo Junno ovat harjoitelleet meidän kanssa talven aikana. Eetu Uusitalo kaivettiin myös takaisin pari vuoden tauon jälkeen.

 

– Peli oli tietysti melko hakemista mutta iso kiitos kaikille – pelaajat antoivat kaikkensa kentällä. Uudelle hyökkääjälle tilanne oli vaikein – yritimme ihan varten vasten saada hänelle palloja ja katsoa miten hän pärjää. Päätöksiä tehdään ensi viikon aikana, Ojanen päättää.

 

Seurajohtaja Meriläinen sai hälytyksen pelaavaan kokoonpanon kesken Jari Sillanpään keikan.

 

– Rane soitti illalla kesken Super Park -talkoiden ja pyysi pelaamaan. Seurajohtajana täytyy uhrautua ja niin sitä vedettiin tuttu logo taas rintaan. Oli todella kiva pelata, mutta tappio syö todella miestä, Äffä kommentoi pelin jälkeen.