Raportti Edustus

AC Oulun peli kotikentällä Raatin stadionilla on ollut koko kauden pahasti takalukossa. Torstaina KTP haki oululaisilta 1-0-vierasvoiton Antti Mäkijärven maalilla.

Ottelun alku noudatti erittäin tuttua kaavaa, sillä AC Oulu hallitsi kenttätapahtumia ja painoi hyökkäyksiä kohti Jiri Kosken vartioimaan KTP-maalia lähes tauotta. Pallonmenetyksiin reagoitiin nopeasti ja peliväline saatiin kohtuullisen nopeasti takaisin. Tuttu kaava valitettavasti myös tehokkuudessa jatkui, sillä AC Oulu ei onnistunut kääntämään hallintaa maaleiksi.

Jakson edetessä KTP sai muutaman maukkaan tilanteen lähinnä vastahyökkäyksistä, mutta Juhani Pennasen torjunta etenkin Aleksi Pahkasalon puskuun oli huippuluokkaa. Avausjaksolla ei siis maaleja nähty ja pukusuojiin lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Myös toinen jakso noudatti tältä kaudelta Raatista tuttua kaavaa – kotijoukkueen pelistä karkaa itseluottamus ja ajatus – pelaajien väliset etäisyydet kasvavat ja peli näyttää kokonaisuudessa heikolta. Kotkalaiset pelasivat sen sijaan hyvän jakson yhtenäisen ja tiiviin puolustuspelinsä kautta – etenkin topparipari oli vahvalla pelipäällä voittaen lähes kaikki kaksinkamppailut rangaistusalueen sisällä.

Ottelun ratkaisu nähtiin 70. minuutilla. Kasperi Liikonen pääsi keskittämään rangaistusalueen sisältä ja kolmen AC Oulun pelaajan keskelle täysin vapaaksi jäänyt Antti Mäkijärvi pääsi puskemaan pelivälineen ohi Pennasen.

Ottelun lopussa kotijoukkueen kiri jäi piippuun ja KTP puolusti itselleen tärkeän 1-0-vierasvoiton.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit