Raatin aurinkoisessa säässä 1700 silmäparia pääsi todistamaan Laivastonsinisten uuden pelipaidan – paidatkaan ei tällä kertaa auttaneet nousujohteisen KuPS:n kaatamisessa.

AC Oulun toinen kotiottelu pelattiin tällä kertaa arkipelinä. Arkipelistä huolimatta katsomoon saatiin hyvän verran katsojia, varsinkin nuoria juniori lupauksia. Katsomoa värittivät viime kotiottelussa opiskelijahaalarit ja nyt eri seurojen paidat!

Kello 18:00 ja tuomari viheltää pilliin. Ensimmäinen puoliaika mennään suhteellisen tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pystyvät puolustamaan pelaajat vaarallisimmilta alueilta pois. KuPSin vaarallisin hyökkäys tulee 38. Minuutin kohdalla, kun tilanteenvaihdosta pallo päästään pelaamaan laitaan Jasse Tuomiselle, jonka laukauksen englantilaiskassari Calum Ward liimaa näppeihinsä. Pari minuuttia tästä ja Laivastonsiniset saavat puoliajan parhaan tilanteen. Pikkuhuuhkajissakin väläytellyt Otso Liimatta lähtee pitkään tempokuljetukseen ja saa harhautuksellaan KuPSin puolustajan katsomaan lähemmin kuinka vihreää Raatin nurmi olikaan. Otson keskitys löytää vielä Rasmus Karjalaisen, jonka laukauksen blokkaa kuopiolaispelaaja. Jatkotilanteensta Onni Suutari kerkeää vielä palloon, mutta ei saa laadukasta laukausta aikaan. Tauolle siirrytään tasaisissa 0-0 lukemissa

Toiselle puoliajalle tullessa kumpikaan joukkue ei tee pelaaja vaihtoja. KuPS ottaa heti toisen puoliajan alettua pelihallinnan itselleen ja luo jatkuvasti vaaraa AC Oulu puolustukselle. 52. Minuutin kohdalla Saku Savolainen vapauttaa keskityspallollaan Jasse Tuomisen maalintekoon. Tilanne 1-0 KuPS:lle. 8 minuuttia tämän jälkeen Joona Veteli pääsee oikealta laidalta leikkaamaan sisään ja laukoo kierteisen laukauksen Wardin ohi takanurkkaan. Tilanne 2-0. Oululaiset reagoivat ja tekevät kolme pelaaja vaihtoa. Kentän jättävät Suutari, Riku Selander ja Yanga Baliso. Kentällä saapuvat Niklas Jokelainen, Yassin Daoussi ja Lucas Morais, joka pääsee heti näyttämään taituruuttaan. Morais antaa syötön mennä omien jalkojen välistä ohi KuPS pelaajan ja sprinttaa itse myös kuopiolais puolustajan ohi. Keskitys jää kuitenkin vähän vaisuksi. Loppu ottelu mennään AC Oulun hallinassa, mutta palloa ei maaliin asti missään kohtaan saada.

Lauantaina on velanmaksun aika. AC Oulu lähtee sisuuntuneena ottamaan kotona 3 pistettä vaasalaisilta. Olethan paikalla!