Raportti Edustus

AC Oulu päätti kauden 2011 vierasottelunsa voittoisasti, kun sarjan voitosta vielä ennen lauantaita haaveillut PK-35 kaatui Vantaan ISS Stadionilla maalein 2 – 0. AC Oulun maaleista vastasivat Juuso Majava ja Matias Ojala.

PK-35 oli ottelussa pakkovoiton edessä, sillä kauden yllättäjällä oli vielä ennen lauantain pelejä teoreettiset mahdollisuudet jopa liiganousuun. Haaveet kuitenkin kaatuivat, kun paineettomasti otteluun päässyt AC Oulu oli tyly vieras ja vei pisteet mukaansa tyylikkäällä sekä tasapainoisella 90 minuutin suorituksella.

Lauantain voitolla AC Oulu sai samalla napattua revanssin PK-35:stä, joka kävi heinäkuussa hakemassa kolme pistettä Raatin stadionilta.

– Pelasimme kaiken kaikkiaan hyvän ottelun, eikä voittomme ollut uhattuna missään vaiheessa. Olimme alusta lähtien askeleen edellä ja pystyimme estämään hyvin vastustajan pelinrakentelun. Raatissa he pystyivät viemään alhaalta palloa eteenpäin, mutta nyt estimme sen hyvin, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen totesi tyytyväisenä.

AC Oulu sai otteluun toivomansa alun, kun Juuso Majava niittasi jo 9. peliminuutilla kauden toisen täysosumansa. Maaliin tekivät hyvän esityön vasemmalta laidalta Juha Majavan loukkaantumisen takia laitapakkina pelannut Janne Hietanen sekä Dritan Stafsula. Juuso Majava puski hallitusti Hietasen keskityksen sisään.

Toisen maalinsa oululaiset iskivät heti toisen puoliajan alussa, kun Mika Nurmela syötti vantaalaistoppareiden väliin juosseelle Matias Ojalalle, joka otti pallon rinnallaan haltuun ja laukoi hienosti alanurkkaan. Myös Ojalalle maali oli kauden ja koko edustusjoukkueuran toinen.

– Matias pelasi hyvän ottelun ja hänet palkittiin parhaana pelaajana. Hän on saanut nyt olla pari viikkoa terveenä ja saanut tuntumaa siihen, mitä ensi kaudella odotetaan, Malinen kiitteli Nurmelan vierellä hyökkääjien alapuolella lauantaina pelannutta nuorukaista.

– Kokonaisuutta ajatellen molemmat maalimme tulivat henkisesti tärkeisiin paikkoihin molempien jaksojen alkuun, jatkoi Malinen.

Ojalan lisäksi Malinen suitsutti muun muassa keskikentän pohjalla hyvin pelannutta Daniel Owusua sekä kapteeni Jani Kauppilan topparipelaamista.

– Janilta nähtiin paljon rohkaisevia juttuja siinä roolissa. Hän muodosti Mika Lähderinteen kanssa hyvän toppariparin.

Lauantaina Ykkösessä varmistui se, että FC Lahti on sarjan voittaja ja palaa vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan kaudeksi 2012. AC Oulu puolestaan voi nousta päätöskierroksella vielä sarjan kakkoseksi.

– Pelaamme jo ensi kauden AC Oululle ja tässä ottelussa ryhti sekä esityksemme oli oikein hyvä. Haluamme ilman muuta sen kakkossijan vielä napata, päätti Malinen.

AC Oulun kausi päättyy ensi lauantaina Raatissa pelattavaan kotiotteluun PS Kemiä vastaan.

PK-35 – AC Oulu 0 – 2 (0 – 1)

9min. 0 – 1 Juuso Majava (Janne Hietanen)
50min. 0 – 2 Matias Ojala (Mika Nurmela)
58min. PK-35 Xhevdet Gela varoitus
62min. PK-35 Faton Seferi varoitus
69min. AC Oulu Matias Ojala varoitus
88min. AC Oulu Janne Hietanen varoitus

Veikkauspörssipisteet

*** Matias Ojala, AC Oulu
** Juuso Majava, AC Oulu
* Randy Edwini-Bonsu, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Jeremy Vuolo
Janne Hietanen
Jani Kauppila
Mika Lähderinne
Lassi Nurmos
Daniel Owusu
Mika Nurmela
Matias Ojala (88min. Arttu Hinkula)
Dritan Stafsula (89min. Juho Meriläinen)
Randy Edwini-Bonsu
Juuso Majava (84min. Joonas Pennanen)

(Toimitus)