AC Oulu lähti ennakkosuosikkina Gnistania vastaan pelattuun Ykkösen otteluun Raatissa. Ottelu päättyi helsinkiläisten 1-2 voittoon.

Lähtöasetelmat otteluun olivat selvät. AC Oululle kelpaisi vain kolme pistettä. Sarjajumbo Gnistanin ei ollut paineita, koska kaikki pisteet kelpaisivat.

Ensimmäinen puoliaika oli katastrofaalinen AC Oululle. Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta Laivastonsinisten puolustus pelasi ajoittain epävarman oloisesti. 20. minuutin kohdalla Gnistanin Teemu Pastila iski vieraat johtoon. Vajaa 10 minuuttia tästä, ja jälleen soi Johannes Wentinin vartioimassa maalissa. Tällä kertaa maalintekijänä Marcus Heimonen. Lisää tuskaa AC Oululle tuotti Matias Lindforsin loukkaantuminen, joka pakotti miehen vaihtoon jo ottelun 36. minuutilla.

Toisella puoliajalla AC Oulu pääsi paremmin hommaan mukaan. Alberto Alvarado Morin iski kavennusmaalin 54. minuutilla. Valitettavasti enempää maaleja ei kuitenkaan Raatin iltapäivässä nähty. Näin Laivastonsinisten vuoristoratamainen kausi sai jatkoa. Gnistanille pisteet olivat elintärkeät putoamiskamppailua ajatellen.

AC Oulu kausi jatkuu jo tulevana keskiviikkona Oulun Derbyn uusinnalla. AC Oulu – OPS Raatin stadionilla keskiviikkona 23.8. klo 18.30. Osta ennakkolippusi AC Oulun verkkokaupasta tai Urheilukauppa.eu, Pakkahuoneenkatu 9. Lue myös tiedote uusinnan ottelujärjestelyistä.