AC Oulu otti neljännessä ottelussa kauden avausvoittonsa, kun Vasa IFK kaatui Raatin lauantaissa lukemin 3-2. Kotijoukkueen sankarina hääri kaksi maalia iskenyt Kemo Darboe.

AC Oulun alkulämmittelyissä ennen peliä oli aistittavissa keskittynyt, voitontahtoinen ja määrätietoinen joukkue, joka on tullut hakemaan kauden avausvoittonsa. AC Oulu sai siirrettyä saman ilmeen myös pelitilanteisiin, ja näin ollen kauden avausvoitto sai nähdä päivänvalonsa viimein lauantaina 16.5 Raatissa VIFK:ta vastaan.

Ensimmäinen jakso alkoi AC Oulun hallinnalla, ja kotijoukkue otti pallonhallinnan suvereenisti haltuunsa, vyöryen kohti VIFK:n maalia hyökkäys toisensa jälkeen. AC Oulun räväkkä alku konkretisoitui lukemiksi tulostaululle yhdeksän peliminuutin kohdalla, kun Dritan Stafsula asettui ampumaan vapaapotkua, vasuri heilahti komeasti, jonka seurauksena pallo löysi tiensä vastustamattomasti alakulmaan.

AC Oulu hallitsi ottelua ensimmäiset puolituntia, jonka jälkeen VIFK pääsi peliin mukaan, saaden kaksi kulmapotkua joista he eivät kuitenkaan päässeet rankaisemaan. Tasoitus nähtiin 37. minuutin kohdalla – vaasalaishyökkääjä Lombo pääsi vetämään pienestä, lähes nollakulmasta vedon joka yllätti AC Oulun maalivahdin Alessandro Marzuolin, ehkä hieman helpohkosti. Tämän maalin seurauksena taukotilannetta lähdettiin viettämään lukemissa 1-1.

Avausjaksolla AC Oulun pirteimpiä pelaajia olivat hyökkäyssuuntaan Aapo Heikkilä ja Dritan Stafsula. Puolustuspäässä silmään pisti Anselmi Nurmelan esitys laitapakkina, joka oli sangen lupauksia herättävä, varsinkin siihen nähden että kyseinen pelipaikka ei miehelle kovin tuttu ole. Myös Henry Mäkäräinen teki räväkän paluun pelikentille ottamalla haltuun keskikentän kymppipaikan.

Otteluennakossa mainittu Lady Fortuna ei tällä kertaa osoittanut mieltä AC Oulun pelaajille, vaan tällä kertaa oikuista joutui kärsimään Lasse Linjala ja Joonas Vahtera Vaasan joukkueesta, jotka joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten takia.

Ottelun toisen jakson AC Oulu aloitti samalla tavalla kuin ensimmäisenkin, aggressiivisesti ja paikkoja luoden. Kauaa ei tarvinnut tälläkään jaksolla odottaa avausmaalia, kun Kemo Darboe avasi kauden maalitilinsä Toni Tahvanaisen ja Mäkäräisen vahvasta esityöstä ottelun 51. minuutilla. Darboe oli toisella jaksolla todella mallikkaalla pelipäällä, ja osoitti hänen olevan oikea valinta avauskokoonpanoon. Darboen otteet tämän ottelun toisella jaksolla lupaavat hyvää tulevia otteluita silmällä pitäen.

Darboen toista maalia ei ihan hirveästi tarvinnut odotella, sillä ottelua ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia edellisestä, kun Darboe tykitti vastustamattomasti pallon alakulmaan, ohi hienosti koko kamppailun torjuneen VIFK-maalivahti Janne Henriksonin.

Ottelun toisella jaksolla meinattiin jo lyödä kauden hienoin maali lukkoon, kun Tahvanainen onnistui hienosti saksipotkussaan mutta valitettavasti veto osui tolppaan. Tahvanainen pääsi vielä tämän jälkeen yrittämään läpiajossa maalia, mutta tällä kertaa ratkaisu jäi hieman vaisuksi ja VIFK:n maalivahti torjui laukauksen sen suuremmitta vaivoitta.

AC Oulun peli-ilme oli läpi kamppailun aktiivinen ja liikkuva, jonka avulla se saikin luotua maalipaikkoja todella paljon. 3-1 tilanteessa AC Oululla oli lukuisia maalipaikkoja lisätä johtoaan, mutta maalinteosta oli jäänyt viimeinen terävyys pois. Kun vähäänkään höllää kaasua jalalta, niin niinhän siinä käy yleensä että kaveri iskee. VIFK:llä kävi tilanteessa tuuria kun AC Oulun puolustuspäässä tapahtui kummia, ja pallo löytyikin Marzuolin takaa toistamiseen, tällä kertaa omasta pelaajasta kimmonneena. VIFK oli tullut maalin päähän ajassa 90+1. Maalin jälkeen VIFK ei kuitenkaan saanut mitään sen kummempaa todellista kiriä päälle, eikä pelikään jatkunut minuuttia pitempään. Maali oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, että jalkapallopeli kestää 90 minuuttia ja lisäajat päälle, joten löysäilyyn ei ole varaa.

AC Oululla oli lukuisia maalipaikkoja ottelussa, ja se olisi voinut ratkaista pelin jo aikaisessa vaiheessa, esimerkiksi 6-0 voitto kenttätapahtumiin nähden ei olisi todellakaan ollut vääryys.