Raportti Edustus

Laivastonsiniset lähtivät etelän reissulle voitto mielessä. Hyökkäyspään tehot olisivat riittäneet voittoon, mutta puolustuspelissä epäonnistuttiin.

Ottelun avausjakso Kauniaisissa oli maalirikas. Vieraat ottivat pallonhallinnan itselleen kotijoukkueen laskiessa ryhmänsä selvästi omalle kenttäpuoliskolle. Maali-iloittelun aloitti AC Oulu – kotijoukkueen keskuspuolustajan virhearvioinnin seurauksena Titi Essomba karkasi läpiajoon, josta hyökkääjä ei erehtynyt.

Kotijoukkue tuli tasoihin vain 10 minuuttia myöhemmin, kun Timo Mikkonen iski vastahyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin. Grani meni johtoon, kun ottelua oli pelattu 26 minuuttia. AC Oulun alakerrassa sattui paha pallon menetys, jonka seurauksena kotijoukkue karkasi 2v1-hyökkäykseen. Maalin viimeisteli Ahadi Faraz. Titi Essomba toi vieraat tasoihin puskemalla 31. minuutilla. Lisää maaleja oli luvassa jo 34. minuutilla, kun kotijoukkue siirtyi 3-2-johtoon – jälleen vastahyökkäyksestä. Avausjakso oli AC Oulun hallintaa ja kaksi maalia tehtiin ansaitusti. Vastaavasti puolustuspäässä homma ei toiminut – GrIFK iski maalin käytännössä jokaisesta hyökkäyksestään.

Toinen jakso oli avausjakson kaltainen – AC Oulu hallitsi ja GrIFK vetäytyi keskittyen vastahyökkäyksiin. Vieraat tasoittivat ottelun 62. minuutilla, kun Sasa Jovovic puski pelivälineen verkkoon. Maalin jälkeen laivastonsiniset hallitsevat edelleen mutta viimeiset ratkaisut eivät tuottaneet tulosta – lähimmäksi voittomaalia pääsi David Ramadingaye ottelun viimeisillä minuuteilla, kun Jovovic tarjoili paikan maalin eteen. Kotijoukkueen puolustaja ehti kuitenkin viime hetkillä väliin ja pallo painui muutaman sentin tolpan ohitse. AC Oulu onnistui voittomaalin tekemisessä jo kertaalleen, kun Tuomas Mustonen syötti Sasa Jovocin maalintekoon. Osuma hylättiin kuitenkin paitsiona. 

Kenraali ennen derbyä otti ja antoi – laivastonsinisten hyökkäyspeli oli pirteää, mutta puolustuspelin on ehdottomasti parannuttava ennen keskiviikon hegemoniakamppailua.

ACOTV

Jälkipelit