AC Oulun voitottomien otteluiden putki katkesi MyPa:n vieraana lukemin 2-0. Laivastonsinisten maalit merkittiin Loorents Hertsille ja Venicio Ferreiralle.

Olosuhteet ottelun alkaessa olivat erittäin haasteelliset. Kouvolan seutu oli helteisessä Suomessa kenties jopa helteisin paikka ja elohopea nousi varjossakin reilusti yli 30 asteeseen. Kuumuus teki myös tekonurmesta vaikean.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen olikin tehnyt kokoonpanoon muutoksia sekä kierrettämällä pelaajia FF Jaro-otteluun verrattuna sekä peliryhmitystä muuttamalla – kolmen topparin linjasta palattiin perinteisempään neljän alakertaan. Lisäksi prässitasoa oli selvästi madallettu. Avausjaksolla nähtiin paljon harhasyöttöjä ja ottelu oli sen myötä rikkonainen. Tasainen avausjakso ei siis juuri hienoksia, eikä todellisia maalipaikkoja tarjonnut.

Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtua. Kotijoukkue tuli alkuun erittäin terävästi ja se voitti paljon kaksinkamppailuja. Tämän ansiosta painopiste oli hetkittäin AC Oulun kenttäpuolella. MyPa sai oivan tilaisuuden siirtyä ottelussa johtoon, kun peliä oli pelattu 57. minuuttia. AC Oulun toppari Venicion ja maalivahti Juhani Pennasen yhteispeli ottanut toimiakseen, jonka seurauksena Pennanen joutui kaatamaan kärkkyneen MyPa-hyökkääjän ja pallo vietiin pilkulle. Mies itse kuitenkin venyi kauden toistaiseksi tärkeimpään torjuntaan liimaten Anttoni Huttusen laukauksen alakulmasta.

Ja kuten yleensä, niin tälläkin kertaa. Jos et itse onnistu, kaveri onnistuu. Vain kaksi minuuttia MyPa:n rankkarin jälkeen AC Oulun Loorents Hertsi laukoo upeasti pallon yläkulmaan ja yksi kauden hienoimmista maaleista näkee päivän valon.

Maalin jälkeen peli siirtyi viimeistään vierasjoukkueelle ja AC Oulu sai pidettyä pelin hallussa. Maalipaikkoja saatiin luotua mm. Joni Korhosella, mutta pallo löysi tiensä maaliin toistamiseen vasta 73. minuutilla. Korhosen antama kulmapotku jäi pyörimään MyPa:n boksiin, josta sen verkkoon survoi Venicio Ferreira.

Sydämen tykytyksiä AC Oulun kannattajille aiheutti enää yksi tilanne, jonka kapteeni Lassi Nurmos kuitenkin siivosi maaliviivalta. Näin ollen Laivastonsinisille todella helpottava voitto.