AC Oulu venytti edelleen tappiotonta putkeaan nousemalla loppuhetkillä tasapeliin Ykkösen kärkikamppailussa Kokkolassa sunnuntai-iltana. Jännittävä ottelu päättyi lopulta tasatulokseen lukemin 1 – 1 (1 – 0).

Avausmiehistön kolhuista kärsivän AC Oulun kauden ensimmäinen tappio oli sunnuntaina lähellä, mutta joukkue ei antanut periksi, vaan nousi tasalukemiin pelikellon näyttäessä 87 minuuttia. Tasoitusmaalin ampui rangaistuspotkusta näyttävästi Dominic Yobe.

Kaiken kaikkiaan hieno sää sekä runsaslukuinen yleisö tarjosivat hienot puitteet Ykkösen kärkikamppailulle.

– Tapahtuma oli kokonaisuutena erittäin hieno. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja yleisöä oli hyvin paikalla. Meillä oli vaikeuksia ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla saimme pelin hallinnan. Tasapeliin täytyy lopulta olla tyytyväinen, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tiivisti.

KPV todella hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, ja pääsi myös ansaitussa johtoasemassa tauolle. KPV:n maalintekijänä onnistui – kuinkas muutenkaan – AC Oulun kannattajien suosikki Tarmo Koivuranta, joka laukoi pallon pilkulta sisään ottelun 41. minuutilla. Rangaistuspotkun kokkolalaisille järjesti Aki Sipilä, jonka Veli-Pekka Nurmi joutui kaatamaan.

Itse rankkarissa AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues sai käsiään väliin Koivurannan laukaukseen, mutta siitä huolimatta pallo painui verkon perukoille.

AC Oulun ensimmäisen jakson paras paikka avautui Antti Pehkoselle, mutta kapteenin viimeistely lähietäisyydeltä ei onnistunut.

Vaikean avausjakson jälkeen AC Oulu sai hiljalleen kenttätapahtumien hallintaa itselleen toisella jaksolla. KPV keskittyi enimmäkseen puolustukseen ja kotijoukkue saikin pidettyä oululaiset pois parhailta maalipaikoilta.

KPV:n muutamasta vaarallisesta vastahyökkäyksestä huolimatta ottelu huipentui viimeisille minuuteille, kun vaihdosta kentälle tullut Iyam Friday kaadettiin rankkarialueen sisällä. Rangaistuspotkuvihellys oli tilanteesta ainoa oikea tuomio, ja Dominic Yobe kesti paineet sijoittamalla pallon tarkasti vasempaan ylänurkkaan.

Näin AC Oulun runsaslukuinen kannattajaryhmä sai vastinetta matkalleen aivan viimeisillä hetkillä.

Tasapelin myötä AC Oulu nousi sarjataulukossa 28 pisteeseen ja jatkaa maalieron turvin piikkipaikalla. Viime hetken tasoitus oli arvokas myös siinä mielessä, että kovassa iskussa oleva KPV ei tavoittanut oululaisten etumatkaa. Viikingit ja JJK tosin voittivat omat sunnuntain ottelunsa, joten tilanne sarjan kärjessä kiristyi entisestään.

Seuraava ottelu AC Oululla on edessä tulevana lauantaina, jolloin FC Hämeenlinna saapuu vieraaksi Castrenille.

Katso sarjataulukko ja tilastot

KPV – AC Oulu 1 – 1 (1 – 0)

30min. AC Oulu Veli-Pekka Nurmi varoitus
41min. 1 – 0 Tarmo Koivuranta rp.
66min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
76min. AC Oulu Iyam Friday varoitus
87min. 1 – 1 Dominic Yobe rp.
90min. KPV Lawrence Smith varoitus

Yleisöä: 1 277