Raportti Edustus

AC Oulun ja AC Kajaanin välinen harjoitusottelu päättyi laivastonsinisten 1-0-voittoon. Ottelun ainoan maalin iski Alberto Alvarado Morin.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttuivat pienten vaivojen takia Aapo Heikkilä, Aleksi Gullsten, Pekka Welling ja Alex Jibrin. Maalilla aloitti Juhani Pennanen. Puolustuslinjan miehittivät Konstantin Belov, Lassi Nurmos, Venicio Ferreira sekä Fugo Segawa. Keskikentällä nähtiin Felix Orishani, David Ramadingaye sekä paluun tehnyt Jere Aallikko. Hyökkäystrion muodostivat Joni Korhonen, Morin sekä Loorents Hertsi.

AC Kajaani tuli otteluun terävällä jalalla. Kotijoukkueen ensimmäiset minuutit olivat haastavat ja selvää oli, että iltapäivästä ei tule helppo. Vieraat saivat alussa luotua painetta AC Oulun puolustusalueelle, mutta muutamaa erikoistilannetta vaarallisempaa ei kuitenkaan syntynyt.

Kun avausjaksoa oli takana parikymmentä minuuttia, alkoi kotijoukkueen kone lämmetä ja paine alkoi siirtyä kohti AC Kajaanin maalia. Avausjaksolla kotijoukkueesta parhaille paikoille pääsivät puskupaikat missanneet Nurmos ja Aallikko sekä Morin ja Hertsi. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja pääasiassa tasainen ja tasapaksu avausjakso päättyi maalittomana.

Toisella jaksolla AC Oulun peli oli selvästi parempaa. Hyökkäykset vyöryivät tasaisesti kohti maalia ja tilanteet olivat jo erittäin vaarallisia. Paras paikka tuli Aallikolle 65. minuutilla, mutta laukaus avopaikasta noin kymmenestä metristä suuntautui yli maalin sekä Hertsille, jonka kuti pysähtyi pystytolppaan.

Lopulta hallinta palkittiin maalilla 75. minuutin paikkeilla. Hyvin hyökkäyksiä jälleen tukenut Segawa pujotteli kajaanilaisten välistä keskityspaikkaan – syöttö löysi Hertsin, joka pudotti pallon Morinille, joka pääsi lataamaan pelivälineen voimalla verkkoon kuudentoista-alueen sisältä.

Maalin jälkeen AC Kajaani sai luotua kaksi puolittaista maalintekotilannetta, mutta Pennanen maalilla ei joutunut kunnolla edes torjuntatöihin. Kotijoukkueella oli vielä paikkoja lisätä johtoa, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin ollen kotijoukkueelle niukka maalin voitto. Toisella jaksolla AC Oululta kentällä nähtiin vaihdosta sisääntulleet Samuel Kurttila, Juuso Kemppainen ja nuori OLS-kasvatti Eemeli Tulppo.

Kommentit

– Ensimmäinen jakso oli vähän hidasta peliä, eikä siihen voi olla täysin tyytyväinen. Toisella jaksolla pelattiin paremmin ja pelistä löytyi niitä asioita, joita tällä viikolla on harjoiteltu. Onneksi teimme maalin ja saimme voiton, Fugo Segawa kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit