AC Oulu palasi voittojen tielle keskiviikon kotiottelussa FC Jazzia vastaan. 2-1-lukemiin päättyneessä ottelussa kotijoukkueen maalit merkittiin Dritan Stafsulan ja Joonas Sohlon nimiin. Vieraiden kavennuksen iski Alekos Alekou.

AC Oulu pelasi jälleen erittäin vahvan avausjakson. Jokainen pelaaja teki työnsä moitteettomasti ja joukkue oli koko ajan vaarallinen. Maalipaikkoja siunaantui mm. Mika Nurmelalle ja Joonas Sohlolle, mutta verkkoa ei onnistuttu venyttämään. Toisessa päässä puolustuspelaaminen oli ehkä kauden parasta ja vieraille ei annettu juurikaan mahdollisuuksia.

Lopulta laivastonsiniset siirtyivät 1-0 johtoon 12. minuutilla, kun Dritan Stafsula iski jälleen kerran vapaapotkusta pallon ohi Lauri Pirhosen. Maalin jälkeen ote säilyi kotijoukkueella ja vyörytys jatkui. 27. minuuttia oli pelattu, kun Sohlo pääsi puskemaan AC Oulun 2-0 johtoon – keskityksen maaliin tarjoili alati vaarallinen Titi Essomba.

Jakson lopussa kotijoukkueella oli vielä paikkoja lisätä johtoa, mutta osumia ei nähty. Näin ollen tauolle siirryttiin 2-0-kotijohdossa.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi – FC Jazz sai konettaan käyntiin ja pääsi peliin paremmin mukaan. AC Oulu pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja onnistui pitämään punapaitaiset vierailijat kaukana huippupaikoista. Kavennusosuma syntyi kuin varkain – 62. minuutilla Alekou täräytti pallon upeasti suoraan ilmasta ohi voimattoman David Monsalven. Maalin jälkeen ottelun luonne muuttui. Vieraat nostivat ryhmitystään ja AC Oulun peli ei ollut enää avausjakson tasolla.

AC Oulu pääsi kuitenkin hyville paikoille etenkin Titin laidalta tulleista tilanteista. Helpottavaa kolmatta maalia ei kuitenkaan onnistuttu tekemään ja jännitys säilyi loppuun saakka. FC Jazz sai parhaat paikkansa erikoistilanteista – maalivahti Pirhosen vapari oli painua maaliin, mutta virkaveli Monsalve hoiti tilanteen hienosti. Myös muutamassa kulmapotkussa ja niiden jälkitilanteissa oli kotiyleisössä jännät paikat.

Laivastonsiniset pelasivat ja puolustivat kuitenkin joukkueena yhtenäisesti ja nappasivat lopulta vapauttavan kotivoiton kahden hävityn pelin jälkeen.

– Avausjaksot ovat tuottaneet meille päänvaivaa ja sama homma jatkui tänään. Oltiin ihan hukassa ja AC Oulu pääsi iskemään kaksi maalia vaikka paikkoja useampaankin olisi ollut. Tällä hetkellä joudumme tekemään liikaa kompromissejä pelipaikkojen suhteen. Toinen jakso oli tasaisempi ja teimme hienon maalin. Kiri ei riittänyt ja näin kävi, FC Jazzin päävalmentaja Jouni Joensuu totesi.

– Meillä ongelma on ollut toisin päin – avausjaksot ovat olleet hyviä ja homma on hieman kärsinyt toisella jaksolla. Tänään kävi hieman samalla tavalla, vaikka siitä puhuttiin ennen peliä, pelin aikana ja puoliajalla. Pahimmat hässäkät puolustettiin kuitenkin uhrautuvasti ja voitto maistuu todella hyvältä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu helpottuneena.