AC Oulu kukisti Helsingin IFK:n lauantaina pelatussa Ykkösen ottelussa lukemin 3-1. Kylmässä, sateisella ja tuulisella Raatin stadionilla pelatun ottelun kotijoukkueen maalit iskivät Janne Hietanen, Jani Kauppila ja Venance Zézé. Vierailen ainokaisen laukoi Daniel Antman.

HIFK tuli peliin erittäin puolustavalla ryhmityksellä pelaten välillä jopa viiden miehen puolustuslinjalla. Pallonhallinta tulikin tutusti AC Oulun harteille helsinkiläisten keskittyessä vastaiskuihin. Jälleen kerran kotijoukkue sai otteluun hyvän alun, kun 9. minuutin kohdalla Janne Hietanen nousi korkeimmalle Mika Nurmelan antamasta vapaapotkusta. Ensimmäinen kosketus ei vielä tuottanut maalia, mutta Hietsu niittasi pallon maaliin kakkospallosta. Tämän jälkeen myös HIFK sai juonesta paremmin kiinni ja Hugo Magalhães yhdessä puolustuslinjan kanssa joutui välillä koville vikkelien punapaitojen kanssa. Myös kotijoukkue loi muutamia maukkaita paikkoja – jo avausjaksolla HIFK joutui vaihtamaan loukkaantuneen Mika Johanssonin maaliltaan pois ja seuraavasta tilanteesta Juha Majavan tykki kimposi tuoreen maalivahdin käsien kautta ylärimaan ja tippui vielä maaliviivalle. Myös Tuure Siira sai mahdollisuutensa, kun Zézé pelasi hänet läpiajoon. Ensimmäinen kosketus kuitenkin karkasi liiaksi eteen eikä maalia syntynyt. Jakso läheni loppuaan, kun AC Oulu onnistui toistamiseen. Jani Kauppila oli ensimmäisenä Nurmelan kulmapotkussa, mutta jälleen veto onnistuttiin blokkaamaan. Hietasen tavoin Kauppila kuitenkin survoi oman kakkospallonsa verkkoon.

Toiselle jaksolle AC Oulu sai tuulen taaksensa. Pallonhallinta pysyi vahvasti kotijoukkueella ja alussa HIFK-hyökkäykset onnistuttiin katkaisemaan nopeasti. Omat hyökkäykset tyrehtyivät kuitenkin liiaksi HIFK-linjan eteen eikä selustaan saatu tarpeeksi laatupalloja. Kuin salama kirkkaalta taivaalta punapaidat iskivät kavennusmaalin ensimmäisestä laukauksesta maalia kohti toisella jaksolla. Daniel Antman pääsi kääntymään linjan edessä ja laukoi pallon alakulmaan ohi Magalhãesin 53. minuutin jälkeen. Tämän jälkeen ottelun luonne muuttui ja HIFK sai taisteluvaihdetta silmään. Oululaiset isännät olivat hieman liian passiivisia, vaikka pallo oli valtaosan ottelusta hallussa. Edelleen hyökkäykset tyrehtyivät liian aikaisin ja nopeasti. Tästä huolimatta muutama terävä suoritus nähtiin – Tuure Siiralla oli paikka ratkaista Zézén tehdessä jälleen mainion esityön. Vaihdosta sisään tullut Joonas Sohlo oli jälleen pirteä ja myös lähellä maalia hyvien pystyjuoksujen jälkeen. Myös Eetu Uusitalo oli lähellä onnistumista. Loppua kohti helsinkiläiset nostivat luonnollisesti peliään ja pari kertaa tasoitusmaali ei ollut kaukana. Kotijoukkueen maali kuitenkin varjeltui ja ottelun lisäajalla Zézé nosti vielä kauniin maalin vastaiskusta.

– Lähtökohdat otteluun olivat että HIFK:lla oli 4-0-tappio niskassa ja meillä kaikesta huolimatta tuleva paikallisottelu hieman mielen päällä. Lisäksi hyökkäyspäässä oli tänään todella vähän tilaa viiden alakerrasta johtuen. Saimme pakit aivan vapaaksi, mutta sulavuus ja selustaan menot eivät olleet tänään riittävän hyvällä tasolla. Kavennusmaalin jälkeen peli meni päästä päähän juoksemiseksi ja tästä tuli fyysisesti raskas ottelu. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen kolmeen tärkeään pisteeseen, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen päätti.

– Olen tyytyväinen siihen, mitä kentällä tapahtui. Olemme tehneet joukkueen kanssa päätöksen, että taistelemme ottelu kerrallaan ja luotamme että sitä kautta tulosta tulee. Tänään sitä ei vielä tullut, totesi puolestaan HIFK käskyttäjä Juha Moilanen.