Raportti Edustus

AC Oulu lähti suurena ennakkosuosikkina vierasotteluun poissaoloista kärsivää FC Jazzia vastaan. Kaksi kertaa takaa-ajoasemasta rinnalle nousseen AC Oulun maaleista vastasivat Anselmi Nurmela ja Gabriel Braga. Kotijoukkueen maalit viimeisteli Daniel Sanchez ja Leroy Maluka. Ensi viikon sunnuntaina Raatissa nähdään huipputärkeä ottelu, kun sarjakärki KPV saapuu oululaisten vieraaksi.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat sekavaa peliä, eikä pallo viihtynyt kummankaan joukkueen hallussa pitkään. Jo toisella minuutilla kotijoukkue oli saada loistavan maalipaikan, mutta tilanne tyrehtyi paitsiovihellykseen.

Sekavan alun jälkeen ottelun luonne oli selvillä – Jazz pudotti kaikki pelaajansa omalle kenttäpuoliskolle yrittäen varjella omaa maaliaan. Siinä se myös onnistui, eikä AC Oulu saanut puhkottua porilaisten tiukkaa ja tiivistä muuria. Laivastonsinisten hyökkäykset etenivät pääasiassa oikealta laidalta, jossa puolustajana pelannut Nurmela ja hyökkääjänä paljon haastanut Juuso Kemppainen taistelivat elintilasta.

Jazz iski muutamaan otteeseen vastaan, mutta maalipaikoille sillä ei ollut asiaa. Ottelua oli pelattu 32. minuuttia, kun kotijoukkue iski avausmaalin – kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui Daniel Sanchezin jalkaan, joka pääsi liian vapaasti laukomaan kuudentoista-alueen kulmalta. Kierteinen oikean jalan sijoitus upposi Johannes Wentinin taakse.

Heti maalin jälkeen AC Oulun hyökkääjä Aristote Mboma sai hyvän keskityksen Nurmelalta – maalipyssyn nikkaus kuitenkin epäonnistui ja pallo leijaili selkeästi yli maalin. Avausjakson lisäajalla nähtii vieraiden paras paikka, mutta Bragan ruuti oli märkää 10 metrin kohdilta ja Lauri Pirhonen onnistui torjumaan.

Toisen jakson alkuun pallo oli pomppia AC Oulun maaliin, kun porilaisten keskitys sinkoili yläriman ja Wentinin käsien kautta maaliviivalle.

AC Oulu iski tasoituksen 50. minuutilla kulmapotkusta. Pirhonen ei onnistu nappaamaan Gilberton lähettämää keskitystä ja pallo napsahtaa suoraan Anselmi Nurmelan jalkaan, joka ei avopaikassa epäonnistu.

Jazz meni toistamiseen johtoon 55. minuutilla. AC Oulun puolustus sekoilee purkupaikat urakalla ja pallo ajautuu suoraan Leroy Malukan jalkaan, joka tinttaa pallon sydämmensä kyllyydestä maaliin. AC Oulu ei jää maalia murehtimaan, vaan iskee tasoituksen samalla minuutilla. Mboman erinomaisen esityön päätteeksi Braga onnistuu vihdoin maalinteossa virallisessa ottelussa.

Tunnin kohdalla AC Oulun johto-osuma oli enemmän kuin lähellä. Pirhonen torjuu ensin Bragan kaukolaukauksen ja pelastaa vielä Gilberton irtopalloyrityksen. Tasoituksen jälkeen vierasjoukkue saa kolme hyvää tilannetta perä jälkeen, mutta Gilberton, Nurmelan ja Kemppaisen laukaukset eivät painu verkkoon asti.

71. minuutilla kotiyleisö vaati rangaistuspotkua todella voimakkaasti, kun Jazz-hyökkääjä oli karkaamassa läpiajoon, mutta Markus Heikkinen liukuu pallon viime hetkillä väljemmille vesille. Seuraavasta hyökkäyksestä AC Oulun Jair laukoo pallon tolppaa hipoen ohi maalin.

81. minuutilla kotijoukkue siivoaa Gilberton sivuvaparin maaliviivalta ja se jää myös ottelun viimeiseksi läheltä piti tilanteeksi. Näin ollen pisteet jaetaan molempien joukkueiden pettymykseksi.

Kommentit

– Tiedettiin tasan tarkkaan millainen ottelu on tulossa. Kaksi maalia vieraissa oli hyvä juttu eli kyllä me tänään kaaduttiin surkeaan puolustamiseen maalitilanteissa. Jazz tappeli ja taisteli ja onnistui tappamaan tempon pelistä. Tästä otetaan nyt nöyrästi yksi piste ja haetaan kolmea seuraavassa kotiottelussa, joka tulee olemaan iso peli, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen harmittelee.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit