Raportti Edustus

AC Oulu haki vierastasapelin sarjakärki SJK:lta lauantaina pelatussa Ykkösen ottelussa. Kotijoukkueen vei johtoon Justin Moose, mutta Vesa Verrosen kauden avausosuma toi oululaiset rinnalle ottelun loppuhetkillä.

AC Oulu lähti otteluun ilman pelikieltoa kärsinyttä Daniel Owusua. Keskikentän pohjapaikan otti itselleen varusmiespalvelusta lomalle päässyt Henry Mäkäräinen. AC Oulun avauskokoonpanossa pelasi kymmenen kotimaista pelaajaa, joista neljä A-juniori-ikäistä oululaiskasvattia. AC Oulu aloitti ensimmäiset minuutit vahvasti ja se saikin aivan ottelun alussa muutaman erikoistilanteen, joissa tarkkuus oli kuitenkin kadoksissa. Vähitellen kotijoukkue otti helteessä isännän roolia ja se sai katkaistua AC Oulun hyökkäykset ennen vaara-aluetta. Muutamasta keskialueen menetyksestä lähtikin kotijoukkueen terävät vastahyökkäykset, joista parhaimman paikan sai Moose. David Monsalve AC Oulun maalissa torjui hienosti sähäkän jenkkipelurin laukauksen. Myös Jyri Hietaharju pääsi kertaalleen yrittämään kääntölaukauksesta, mutta kuti painui selvästi yli maalin. Hieman vaikeamman jakson jälkeen myös oululaisryhmä sai vyörytettyä hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia, mutta seinäjokelaiset ehtivät muutaman kerran viime hetkillä hätiin keskushyökkääjänä pelanneen Matias Ojalan laukausten tielle. Puoliaikaa lähdettin siis viettämään 0-0-tuloksessa.

Heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla SJK sai kulmapotkun, mutta tälläkin kertaa AC Oulun puolustus piti hoitaen pallon väljemmille vesille. Tämän jälkeen AC Oulu sai vahvaa otetta pallolisesta pelistä ja se laittoikin kovan kotijoukkueen juoksemaan pallon perässä. Viimeiset syötöt jäivät kuitenkin seinäjokelaisten jalkoihin, vaikkakin osa tilanteista oli pienestä kiinni. Kesken oululaispainostuksen vieraiden alakerrassa sattui paha nukahdusten sarja, josta kotijoukkue iski Moosen toimesta johtomaalin. Ottelua oli pelattu 55. minuuttia. AC Oulu jatkoi vahvaa keskialueen hallintaa, mutta lisääntyvistä riskeistä johtuen myös SJK sai pelattua pitkiä hyökkäyksiä. Molemmat joukkueet saivat luotua puolittaisia maalipaikkoja, mutta osumia ei kuitenkaan nähty ennen kuin pelikello tikitti 86. minuuttia. AC Oulun Vesa Verronen juoksi kentälle suoraan erikoistilanteeseen ja tälläsi pallon komeasti maaliin Janne Hietasen voitettua pääpallon rangaistusalueella. Maalin jälkeen molemmat joukkueet janosivat vielä voitto-osumaa ja Tashan Adeyinka olikin synkentää Tangomarkkinoiden makuiset kotibileet, mutta laukaus avopaikasta otti liiaksi korkeutta. Näin ollen pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella.

– Tiedettiin, että SJK tulee otteluun raivoa täynnä. Avausjakso oli nihkeää pelaamista, mutta huippupaikkoja ei onneksi annettu yhtä enempää. Toiselle jaksolle tultiin mukavasti ja pelirohkeus oli hienoa. Murtauminen on kuitenkin vaikea juttu ja pienestä kiinni se oli monta kertaa. Sitten tuli takaiskumaali, joka me kyllä ihan itse hölmöiltiin – näitä ei vain saisi tulla. Lopussa saatiin paine päälle ja Vesku tuli ja iski meidät tasoihin ja olihan lopussa paikka viedä jopa kaikki pisteet mukana, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen käy läpi ottelua.

– Piste kuitenkin lopulta tyydyttää ja hieno oli katsoa meidän nuorten pelaajien onnistumista, Ojanen naulaa.

Ottelupöytäkirja>>