Raportti Edustus

Kolmas kerta toden sanoo. Keskiviikkoiltana käydyssä Oulun kolmannessa paikallisottelussa AC Oulu lunasti itselleen Oulun jalkapalloherruuden kahden aikaisemman tasapelin jälkeen. Konkari Mika Nurmelan upea vapaapotkumaali jäi illan ainoaksi.

Paikallisotteluita leimaa monesti pieni jännitys ja virheiden välttäminen. Myös tunnepiikit ovat normaalia ottelua terävämmät – keskiviikon derby ei tehnyt edellä mainituissa asioissa poikkeusta. Kauden 2012 kolmas paikallisottelu nousi tunnetasoltaa ja viihdearvoltaan kenties kauden parhaaksi, vaikka maaleja nähtiin vain yksi kappale.

AC Oulu aloitti ottelun pirteästi. OPS vetäytyi hieman ja laivastonsininen kotijoukkue pääsi muutamaan tekopaikkaan jo ennen kuin kymmenen minuuttia ehti täyttyä pelikellossa, mutta mm. Tuure Siiran laukaus jäi OPS-vahti Juhani Koposen näppeihin. 15. minuutin kohdalla AC Oulu sai vapaapotkun. Pallon taakse asteli isännän elkein Nurmela, joka kiskaisi varmuuden vuoksi pallon lisäksi myös Koposen maaliverkkoihin. Johtomaalin jälkeen kotijoukkueen peli ottanut tuulta purjeisiinsa, vaan OPS alkoi voittamaan kaksinkamppailuita ja sai painetta Hugo Magalhãesin maalille. Tulosta valkopaitainen vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan ja näin ollen AC Oulu selvisi tauolle maalin johtoasemassa.

Toinen jakso oli AC Oulun näytöstä. Vaikka OPS piti palloa ehkä jopa kotijoukkuetta enemmän, ei AC Oulun maalilla nähty Jean Fridolin Nganbe Nganben yhtä tulista laukausta lukuunottamatta juurikaan paikkoja tasoitusmaaliin. Ottelua sävytti suuri määrä erikoistilanteita, mutta kotijoukkueen puolustus hoiti pallot kiitettävästi väljemmille vesille. Tasoitusosumaan lähempänä oli AC Oulun 2-0-maali, mutta Joonas Sohlon laukauksen pelasti maalitolppa. Venance Zézé aiheutti Palloseuran puolustukselle harmaita hiuksia läpi ottelun, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää. Jokatapauksessa norsunluurannikkolainen vahvistus pystyy luomaan omalla henkilökohtaisella osaamisellaan tilanteita kuin tyhjästä. OPS:n loppukirin jäädessä torsoksi, otti AC Oulu maukkaan 1-0-voiton synttäriderbyssään. Paikalle oli saapunut reilut 3600 jalkapallon ystävää nauttimaan hyvästä tapahtumasta ja AC Oulu voi olla ylpeä saamastaan runsaasta kannustuksesta läpi ottelun.

– Paikallispelit ovat erilaisia, niin tämäkin. Virheitä tulee ja virheitä menee, mutta me reagoimme tänään niihin paremmin ja ansaitsimme voittomme. OPS:lla on hyviä yksilöitä ja he saivat välillä liikaa tilaa, mutta me pelasimme seuran eteen tänään. Hieno voitto ja kiitos koko kaikille koko AC Oulun puolesta, AC Oulun käskyttäjä Juha Malinen kertasi ottelun jälkeen.

Ottelun tilastot>>