AC Oulu otti tärkeän voiton kotikentälllä lukemin 3-0. JIPPO kaatui Dritan Stafsulan, Morten Gerster Peipisen ja Mika Nurmelan maaleilla.

AC Oulu otti avausjaksolla heti hallinnan itselleen. JIPPO vetäytyi todella alas, kytäten vastahyökkäyksiä. Kotijoukkue loi avausjakson alkupuolella paikkoja, joissa epäonnistuivat Peipinen, Joonas Sohlo, Nurmela sekä Stafsula. JIPPO sai avausjaksolla kaksi vastahyökkäyspaikkaa, mutta vieraiden sihti oli niin ikään kateissa.

Janokkaimmat olivat ehtineet suunnata jo kohti myyntipisteitä, kun AC Oulun viimein onnistui. Sohlo ja Peipinen juonivat tilanteen, jossa joensuulaispuolustaja joutui kaatamaan tanskalaissuomalaisen kärkimiehen. Erotuomari Mikko Leinolla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin viheltää rangaistuspotku, jonka Stafsula upotti jälleen kerran pommin varmasti maaliin. Tauolle siirryttiin siis 1-0-kotijohdossa.

Toisen jakson alku oli vieraiden etsikkoaikaa – se lyhyen ajan sisään kaksi oivaa paikkaa tasoitukselle, mutta viimeistely-yrityksen olivat heikkoja. AC Oulun selvitessä tilanteista säikähdyksellä, käänsi se silmään uuden vaihteen karaten lopullisesti joensuulaisilta. 59. minuutin kohdalla nähtiin kauan odotettu maali – alkukaudella useita maalipaikkoja hukannut Gerster Peipinen onnistui tiputtamaan apinan selästä viimeistemällä kauden ensimmäisen maalinsa pienestä kulmasta. Osuma katkaisi vieraiden pyristelyt ja AC Oulu otti hallinnan yhä selvemmin itselleen. Se piti palloa maltillisesti rakentaen useita hyviä hyökkäyksiä.

Lopullisen niitin iski toisessa ottelussa peräkkäin onnistunut Mika Nurmela. Oivan keskityksen maaliin antoi Peipinen, joka oli vahvasti mukana siis kaikissa kotijoukkueen maaleissa. Nurmelan osuma syntyi ottelun 84. minuutilla, jonka jälkeen kotijoukkue tyylitteli selkeää kotivoittoon.

– Muutaman vuoden tauon jälkeen oli kiva palata Raattiin, mutta pelin jälkeen tunnelmat eivät ole enää niin hyvät. Tiedettiin ottelun tärkeys, mutta olimme avausjakson aivan purjeessa. Saatiin kuitenkin kolme tai neljä hyvää paikkaa, mutta viimeistely oli heikkoa, joensuulaisten päävalmentaja Mika ”Diego” Lähderinne kertoo.

– Edellisessä pelissä Kotkassa ei saatu palkintoa hyvällä pelillä. Tänään oli erilainen hyvä peli, mutta se oli hyvä peli. Morten sai viimein onnistumia ja se on aivan loistava asia. Jipolla oli hetkensä toisen jakson alussa, mutta onneksi selvitimme ne. Muuten peli oli aika pitkälle meidän hallussa ja otimme ansaitun voiton, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päättää.