Raportti Edustus

AC Oulu lähti haastamaan tappiottoman sarjakärki KTP:n sen kotikentällä. Tasainen ottelu päättyi kuitenkin kotijoukkueen 2-1-voittoon. AC Oulun maali merkittiin Mika Nurmelan piikkiin. KTP:n osumat viimeisteli Ville Oksanen ja Jussi Aalto rangaistuspotkusta.

Laivastonsiniset lähtivät otteluun selkeästi altavastaajana. Läpi kauden pisteitä kovalla tahdilla napsinut kotijoukkue sai AC Oulusta kovan vastauksen. Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja tasaisissa merkeissä – ensimmäinen paikka siunaantui Morten Gerster Peipiselle, mutta Gert Kutt torjui. Toisessa päässä Josh Mulvany pääsi laukaisupaikkaan, mutta hyvin pelannut Dominic Oppong peitti tilanteen viime hetkellä. Jakson edetessä AC Oulu otti hallinnan itselleen ja se onnistui pitämään kotkalaiset poissa paikoilta.

Seuraava huippupaikka tippui Pekka Räisäsen päähän – 37. minuutilla oikeana puolustajana pelannut ”Pehu” pääsi nikkamaan Janne Hietasen unelmakeskityksen, mutta pallo päätyi jälleen Kuttin hanskoihin. Maalin makuun päästiin 42. minuutilla melkoisella lahjaosumalla. KTP:n Kevin Sawchak lahjoitti Mika Nurmelan läpiajoon, eikä konkari paikassaan erehtynyt. Näin ollen tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle AC Oulu joutui suorittamaan pelaajavaihdon, kun Räisänen joutui jättämään kentän. Kopista tuli vahva kotijoukkue. Alku olikin vihreävalkoisen ja se tuli tasoihin 51. minuutilla – Ville Oksanen oli kärkkäänä pitkän sivurajaheiton päätteeksi siirtäen ottelun tasalukemiin. Maalin jälkeen kotkalaiset painoivat hyökkäyksiä agressiivisesti kohti David Monsalven maalia, mutta AC Oulu puolusti tilanteet. Viisi minuuttia kotijoukkueen vahvasta jaksosta seurasi vieraiden vahva jakso – Hietanen hallitsi ilmatilaa erikoistilanneputkessa, mutta vain maali jäi puuttumaan.

Ottelun kova vauhti jatkui, eikä kumpikaan joukkue suostunut perääntymään. 69. minuutilla Jussi Aalto laukoi tulisesti vain hieman yli maalin. Heti perään Samuli Kaivonurmella oli tilaisuus, mutta tsippiyritys jätti toivomisen varaan. Muutama minuutti edellisestä, laukoi Nurmela vapaapotkun ylärimaan.

Tunteikkaan ottelun ratkaisu nähtiin 77. minuutilla. Titi Essomba rikkoi Joni Mäkelää aivan rangaistusalueen rajalla. Erotuomari Pete Pokkisen tuomio oli oululaisittain tyly – pallo pilkulle ja Essomba suihkuun toisella varoituksella. Ensimmäisen varoituksen kamerunilainen sai tilanteesta, jossa hän ei ollut rikkova pelaaja. Pallon taakse asteli Jussi Aalto, joka iski kauden maalinsa numero 19 vastumattomasti ohi Monsalven. AC Oulu haki ottelun lopussa tasoitusosumaa riskillä, mutta ylivoimalla pelannut kotijoukkue onnistui pitämään oululaiset tarpeeksi kaukana maaliltaan. Näin ollen kovasti taistellut AC Oulu ei saanut ottelusta palkinnoksi pistettäkään.

– Meillä ei ollut paras päivä, mutta Oulu teki siitä vaikean. Etenkin avausjaksolla meidän tekeminen oli vähän laiskaa ja vieraat saivat otteen. Kirsikkana kakun päällä oli tuo lahjamaali. Toiselle jaksolle tulimme kuitenkin paljon paremmin ja puskimme voittoon väkisin. Meidän kauden kovin ase on ollut ääretön taistelu ja se onneksi riitti tänään lopulta voittoon, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä huokaisi.

– Harmittaa aivan valtavasti. Saimme tähän otteluun kasattua valtavan latauksen ja se purkautui oikealla tavalla, sillä jokainen laittoi itsensä täysillä likoon ja pelasi valtavalla sydämmellä joukkueelle. Avausjaksolla meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Toisella jaksolla teimme kaikkemme, mutta KTP painoi lopulta ohi. Heillä oli muutamia paikkoja, mutta tavallaan ottelun kaikki maalit olivat lahjoja, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Otettiin tänään selkeästi askel parempaan, mutta se ei vielä riittänyt. Yksittäisiä tilanteita täytyy pystyä pelaamaan paremmin. Meidän täytyy ottaa tästä hyvät asiat mukaan ja jatkaa taistelua, Ojanen päättää.

Ottelupöytäkirja>>