AC Oulu juhli Castrenin lauantai-illassa liigahistoriansa makeinta voittoa, kun suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva FC Honka kaatui Niko Kukan j a Juha Majavan maaleilla lukemin 2- 0.

KATSO OTTELUN VIDEKOOSTE

AC Oulun pelaajien puseroon oli tarttunut aimo annos itseluottamusta maanantai-illan Inter voitosta. Yksikään pelaaja ei arkaillut, vaan tarttui komeasti haasteeseen suurinta mestarisuosikkia vastaan.

AC Oulun voitto oli samalla seurahistorian ensimmäinen kerta, kun tilille tuli toinen peräkkäinen voitto Veikkausliigassa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Honka otti alussa pallollisen hallinnan, mutta isäntien vahva puolustus ei päästänyt vieraita ensimmäiseenkään potentiaaliseen maalintekotilanteeseen. Puolustuspaketti ei hajonnut edes Juho Meriläisen loukkaantumisesta, jonka takia toppari joutui jättämään pelin kesken jo 16. minuutilla. Janne Hietasen topparipariksi tullut kapteeni Antti Pehkonen pelasi hajanaisen alkukautensa parhaan ottelun.

AC Oulu pääsi otteluun edetessä peliin mukaan, ja noin 17 minuutilla pallo oli ensimmäisen kerran Hongan maalivahti Tuomas Peltosen selän takana. Joonas Pennanen ohjasi Dominic Yoben loistavasta syötöstä pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty paitsion takia.

Paria minuuttia myöhemmin pallo oli uudelleen Hongan maalissa, ja tällä kertaa hyväksytysti. Tälle kaudelle kolme vapaapotkumaalia luvannut Niko Kukka toteutti lupauksistaan ensimmäisen laukomalla pallon komeasti noin 25 metristä verkon perukoille.

AC Oulu iski toisen osumansa juuri kriittisimpään hetkeen, aivan avausjakson loppuun. Maalintekijänä onnistui Juha Majava, joka puski Kukan ja Mika Nurmelan juoniman kulmapotkun upeasti maaliin.

Toisella jaksolla Honka otti pallollisen hallinnan, mikä oli varsin luonnollista 2-0-tilanteessa ja myötätuuleessa. Parhaimman paikan sai hyökkääjä Jami Puustinen, joka pääsi volleypallosta laukomaan, mutta isäntien maalivahti Dennys Rodrigues venyi upeaan pelastukseen.

Ottelun lopussa Honka piti palloa, mutta AC Oulun organisoitu pelaaminen piti espoolaiset pois parhailta maalintekotilanteilta.

Toisen peräkkäisen voiton myötä AC Oulu nousi sarjatataulukossa 11 pisteeseen ja kuudennelle sijalle. Seuraava ottelu on edessä ensi lauantaina vieraskentällä FC Lahtea vastaan.

Lauantain ottelussa nähtiin uusi oululainen Veikkausliiga-debytantti, kun vuonna 1993 syntynyt Arttu Siira tuli kentälle pelin loppuhetkillä.

AC Oulu – FC Honka 2 – 0 (2 – 0)

19min. 1 – 0 Niko Kukka
45min. 2 – 0 Juha Majava (Niko Kukka)
47min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
51min. FC Honka Konsta Rasimus varoitus

Yleisöä: 1 450