Raportti Edustus

AC Oulu otti tyylikkään esityksen jälkeen 3-1-voiton harjoitusottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Kotijoukkueen maalit merkittiin Ruxin, Niklas Jokelaisen ja Samu Alangon nimiin. Vieraiden ainokaisesta vastasi Alieu Ceesay.

Joukkueen ja valmennuksen palaverit lauantain JIPPO-pelin jälkeen näyttivät purreen oikein kunnolla. AC Oulu tuli torstain otteluun todella hyvällä ilmeellä – pelaajien kehonkieli ja se kuuluisa asenne olivat rautaa.

Peli eteni alusta loppuun saakka kotijoukkueen komennossa. Hyökkäyspeli oli monipuolista ja nopeaa. Paluun U21-maajoukkueleiriltä tehnyt Niklas Jokelainen oli elementissään kymppipaikalla. Keskushyökkääjänä pelannut David Popa pystyi onnistui target-pelaajana pitämään palloa VPS:n linjojen välissä ja jakamaan sitä eteenpäin. Laidoilla Aapo Heikkilä oli totutun vaarallinen ja Samu Alanko näytti niitä ominaisuuksia, joiden vuoksi hänet Ouluun hankittiin.

Ennen avausmaali kotijoukkue loi jo pari vaarallista tilannetta, mutta lopulta verkko heilui siis jo 7. minuutilla. Jokelainen keskitti pallon maalille. Ykköspalloon meni vahvasti kapteeni Lassi Nurmos, eikä VPS-maalivahti Tuomas Pöyhönen onnistunut nyrkkeilemään palloa pois – takatolpalle hiipinyt Ruxi pääsi tuikkaamaan AC Oulu-uransa avausmaalin.

Paine jatkui Vaasan kenttäpuoliskolla. Muutaman läheltä piti -tilanteen jälkeen Jokelainen riisti itse pallon VPS-puolustukselta 21. minuutilla ja haastoi Sebastian Strandvallia niin, että kokenut pelimies joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Pöyhönen kuitenkin torjui Jokelaisen hieman heppoisaksi jääneen rangaistuspotkun pitäen vieraat toistaiseksi mukana pelissä.

Vain neljän minuutin kuluttua Jokelainen pääsi kuitenkin kuittamaan virheensä – hienosti rakennettu nopea hyökkäys päätyi Popan kuljetukseen oikealta laidalta kohti VPS-maalia. Romanialainen löysi maalin edestä avopaikkaan juosseen Jokelainen ja pallo maaliin. Ottelu jatkui AC Oulun komennossa, mutta VPS rokotti erikoistilanteesta, kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia – Strandvallin keskitykseen puskenut Ceesay ohitti Juhani Pennasen AC Oulun maalilla.

AC Oulu ei takaiskusta hätkähtänyt, vaan jatkoi painetta. Eikä VPS:n maalista ehtinyt kulua kuin muutama minuuttia ja pallo oli jälleen Pöyhösen edessä rangaistuspisteellä. Ceesay kaatoi hieman kömpelön tilanteen päätteeksi Nurmoksen kuudentoista-alueen sisällä. Tällä kertaa pilkulta myös osuttiin ja maalintekijänä kasvattajaseuraansa vastaan osunut Alanko.

Puoli tuntia ja neljä maalia – Garam Masala Areenalla ainakin riitti tapahtumia. Lisäosumia ei ennen taukoa kuitenkaan nähty ja näin ollen tauolle AC Oulun 3-1-johtoasemassa.

Toinen jakso ei viihdearvoltaan yltänyt aivan avausjakson tasolle, mutta kotijoukkue pelasi edelleen hyvin. Se onnistui luomaan vaarallisia aihioita ja hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen, mutta Alangon, Obed Malolon ja Kevin Larssonin hyvistä yrityksistä huolimatta maaliverkko ei enää Pöyhösen takana venynyt.

Toisaalta myöskään Pennanen ei maalillaan joutunut juurikaan testattavaksi – VPS:n maalipaikat olivat ottelussa todella kortilla. Ja koska lisäosumia ei nähty, vihellettiin peli päättyneeksi AC Oulun 3-1-voittoon.

Kommentit

– Isoin asia, jonka minä huomasin oli tuo pelaajien kehonkieli ja se ilme jolla tänään pelattiin. Tuota me varmasti kaikki halutaan nähdä lisääkin. Tässä on kuukauden päivät sarjan alkuun ja tänään aika moni jo pelasi täydet 90 minuuttia. Tämä oli tärkeä voitto meille tähän paikkaan, mutta hommat jatkuu, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit