AC Oulu ja FC Haka kohtasivat Kuortaneella harjoitusottelussa. Valkeakoskelaiset olivat tällä kertaa 0-1 parempia.

AC Oulu vietti viime viikon Kuortaneen harjoituskeskuksessa harjoitellen kovaa ja joukkue nostatti samalla ryhmähenkeä. Kovan viikon päätteeksi joukkue jäi ilman palkintoa, kun FC Haka vei viikon päättäneen harjoitusottelun nimiinsä 0-1 lukemin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kummaltakin joukkueelta sekava, mutta oululaisten osalta hieman enemmän. Vaarallisiin maalipaikkoihin joukkue ei päässyt, mutta pystyivät nollaamaan koskilaiset, vaikka valkopaidoilla oli useampi melko vaarallinen maalipaikka.

Oululaisten vähäiset tilanteet FC Hakan päässä päättyivät ohi- ja ylilaukauksiin. Valkopaitainen vierasjoukkue pääsi muutaman kerran yrittämään hyvältä paikalta maalintekoa, mutta Laivastonsinisten onneksi maalivahti Calum Ward oli tilanteissa hereillä ja torjui omalla vahtivuorollaan nollapelin.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja Hakan maalipaikat jäivät vähiin, mutta oululaiset ottivat ottelun paremmin hallintaansa. AC Oulu pystyi luomaan muutaman hyvän maalintekoyrityksen ja yhdessä pallo kävi jo maalin puolella. Onni Suutari pääsi koskilaisten puolustuksen läpi rangaistusalueen sisällä ja sijoitti pallon vasempaan takanurkkaan. Pallo kuitenkin osui maalin renkaaseen ja tuli ulos maalista. Näin sääntöjen mukaisesti maalia ei hyväksytty, kun pallo ei ylittänyt missään vaiheessa kokonaan maaliviivaa.

Ottelun ratkaisu nähtiin aivan lopussa, kun AC Oulun Mosa juoksi tilanteessa päin Hakan pelaajaa, joka kaatui maahan. Päätuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin antaa tilanteesta rankkari. Pallon taakse asettui Luiyi De Lucas, joka ampui kohti oikeaa alanurkkaa. Toiselle jaksolle maalin suulle vaihdettu nuori maalivahti Nuutti Kaikkonen aavisti oikein ja torjui vedon. Valitettavasti jatkopalloon kerkesi vierasjoukkueen Seth Saarinen ja laittoi pallon nousemassa olleen Kaikkosen yli.

Peliä ei enää keritty avaamaan maalin jälkeen, kun päätuomari totesi ajan olevan täynnä ja vihelsi ottelun päättyneeksi.