Jalkapallokausi 2021 pyörähti AC Oulun osalta käyntiin lauantaina harjoituspelillä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Garam Masala Areenan historian ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue oli parempi maalein 2-0. Maalinteossa kunnostautuivat uusi hankinta Nikolas Saira sekä toppari Miika Koskela.

AC Oulun lähtökohdat otteluun olivat hyvät, sillä lähes kaikki sopimuspelaajat olivat päävalmentaja Jyrki Aholan käytettävissä. Kokoonpanosta puuttuivat vain vasta torstaina Romaniasta Ouluun saapunut David Popa sekä pienen vamman takia sivussa ollut Fareed Sadat. Vierailija RoPS puolestaan oli liikenteessä hyvin nuorella ja kokeilupohjaisella kokoonpanolla, joten ottelun ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kuitenkin suhteellisen tasaista vääntöä ja korkealta prässännyt RoPS antoi tiukan vastuksen. Lähimpänä maalintekoa olivat vierailijat, sillä nopean vastaiskun päätteeksi Jussi Niska laukoi pallon takatolppaan Juhani Pennasen näppien kautta.

Toisella jaksolla kotijoukkue otti sitten pelin hallinnan selvästi itselleen ja avausmaali syntyi, kun Aapo Heikkilä teki vahvan esityön syöttämällä pallon HIFK:stä AC Ouluun siirtyneelle laitahyökkääjä Nikolas Sairalle. Mies ohitti varmalla vasemman jalan viimeistelyllä RoPSin maalivahdin, kun pelikello näytti 54. minuuttia.

Noin tunnin kohdalla AC Oulu teki 2-0 -maalin, kun Heikkilä antoi tällä kertaa kulmapotkun vasemmalta. Nuori toppari Miika Koskela oli ilmatilan valtias ja puski pallon verkon perukoille vieralijoiden puolustuksen keskeltä.

Ropsin vaarallisimman maalipaikan järjestelivät testipelaajat Miska Ylitolva ja Santeri Stenius, mutta jälkimmäisen liukumalla tehty ohjaus laidasta tulleeseen keskitykseen meni hieman etutolpan ohi.

Nikolas Sairalla oli vielä viimeisellä peliminuutilla mahdollisuus kaunistella loppunumeroita, kun Samu Alanko pelasi pallon linjan taakse ja Saira karkasi vastakkain RoPS-molari Onni Sillanpään kanssa. Hieno nosto vastaan tulleen maalivahdin yli osui kuitenkin ylärimaan ja näin lopputulokseksi jäivät 2-0 numerot.

AC Oulun harjoitusottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina Kuopiossa, kun vastaan asettuu Lippumäen hallissa viime kauden Veikkausliigan pronssimitalisti KuPS.