AC Oulu ja Ilveksen reservijoukkue kohtasivat eilen Raatissa Suomen Cupin merkeissä. Laivastonsiniset ottivat suvereenin 4-0 voiton ja etenivät jatkoon seuraavalle kierrokselle.

Paljon oli pedattu mielissä cup-romantiikalle ennen ottelua, kun ykkösjoukkueen jatkosta tiputtanut Ilveksen reservijoukkue saapui Raattiin vieraaksi. Loppujen lopuksi AC Oulu kontrolloi pelitapahtumia ja vei ottelun lopulta nimiinsä 4-0 lopputuloksella.

Oululaiset menivät johtoon 19. minuutilla. Onni Suutari vei Ilveksen puolustusta oikealla laidalla ja syötti maalin eteen Roan Noghalle. Kamerunilainen sai pallon lähellä rankkaripistettä ja ampui pallon maaliin keltapaitojen puolustuksen läpi. Veto meni aivan tolpan juureen ja Ilveksen maalivahti Oskari Aro ei enää kerinnyt saamaan näppejään väliin.

Ei Ilves maalipaikoitta jäänyt ottelussa, vaikka ne vähissä olikin. Muutaman minuutin jälkeen oululaisten johtomaalista Teemu Hytönen pääsi vetämään AC Oulun puolustajien välistä reilussa parista kymmenestä metristä. Laukaus yllätti hieman puolustuksen ja se painui lopulta ylähirteen.

AC Oulu meni teki toisen maalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Moshtagh Yaghoubin ja Roan Noghan hyvän keskikentän yhteispelin jälkeen Yaghoubi antoi syötön boksin sisään Marius Könkkölälle. Hän syötti maalin edessä olleelle Suutarille, joka kääntyi ja ampui takakulmaan.

Ilves pääsi vielä jakson lopussa maalipaikoille. Tamperelaiset hyödynsivät oululaisten syöttövirheen ja käänsivät nopeasti vastaan. Jälleen keltapaitojen Hytönen pääsi laukomaan, mutta myös tällä kertaa nollapelin maalilla pelannut Juhani Pennanen pelasti tilanteen.

Toisella jaksolla AC Oulun kontrolli ottelusta kiristyi entisestään ja samalla pelitempo laski, vaikka ei se huima ollut ensimmäisellä jaksollakaan ja joukkueella ei ollut tarvetta ylläpitää suurempaa vaihdetta. Laivastonsiniset menivät menojaan Samuel Anini Juniorin kahdella maalilla toisella jaksolla. Ensimmäinen syntyi 55 minuutin jälkeen, kun Könkkölä toi pallon aivan maalin viereen ja veti koko puolustuksen itseensä. Hän syötti maalin edessä vapaana olleelle Aninille, joka pussitti pallon maaliin. Junnun toinen maali tuli muutaman minuutin päästä Ilveksen kulmatilanteen päätteeksi, kun hän pääsi yksin läpi. Ilveksen maalivahti Aro tuli aivan boksin reunalle vastaan, mutta Anini pisti pallon längistä läpi maaliin.

Tavoite oli päästä toiselle kierrokselle ja siihen päästiin. Ottelu oli kuten oletimme, että ilves puolustaa tiukasti. Me hallitsimme ottelua ja kokeilimme pelaajia eri paikoilla, joten heille jäi omalla osaamisella hakea ratkaisuita. Taktiikka onnistui ja näin myös maalitkin syntyivät. Ilveksellä oli kaksi vaarallista vastahyökkäystä ensimmäisellä jaksolla ja toinen niistä päätyi ylähirteen. Se oli todella hyvä veto Ilveksen hyökkääjältä. Muuten pystyimme kontrolloimaan ottelua ja heidän vastahyökkäyksiään. Suoritus oli tänään hyvä ja päätavoite päästä toiselle kierrokselle toteutui.

Päävalmentaja Ricardo Duarte ACOTV:n Rönkä jälkipeleissä. Katso haastattelut kokonaisuudessaan alla olevasta videosta.