Veikkausliigan avauksessa Vaasassa tasattiin pisteet 2-2 lukemin, jossa oululaisten maalintekijöinä toimivat Riku Selander ja Michael Lopez.

AC Oulu matkusti Veikkausliigan avausotteluun Vaasaan, jossa vastaan asettui lauantaina Vaasan Palloseura. Laivastonsinisten hallinnassa pääosin olleen ottelun lopputulokseksi taputeltiin 2-2 tasapeli ja ja pisteet päätyivät tasajakoon.

Oululaiset aloittivat ottelun vahvasti ja ottivat sen hallintaansa. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui jo reilun neljän peliminuutin jälkeen, kun vaasalaisten maalivahti antoi harhasyötön Dennis Salanovićin aggressiivisen prässin tuloksena. Pallon sai Otso Liimatta, jonka keskitys tyhjän maalin takakulmaan päätyi lopulta Vepsun puolustajan puskemaksi.

Vaasalaiset menivät 1-0 johtoon reilun 22 minuutin pelin jälkeen. Vaasalaisten Steven Morrissey prässäsi ylhäältä oululaisten Sandro Embalóa aina päätyviivalle asti ja juoksi topparin kylkeen voimalla hieman takaa. Embaló lensi tilanteessa maahan ja Morissey pääsi laittamaan pallon maaliin ohi Calum Wardin.

Maalin jälkeen vaasalaiset pääsivät paremmin mukaan peliin ja molemmat joukkueet saivat luotua puolittaisia maalintekopaikkoja kumpaankin päähän, mutta maalivahdit ja puolustukset hoitivat hommansa kummassakin päässä.

AC Oulun tasoitus syntyi toisen jakson alussa, kun ottelua oli ehditty pelaamaan jo melkein 51 minuuttia. AC Oulun laitapuolustaja Riku Selander lähti nousemaan keskikentältä ylös ja käytti hyväkseen pitkän vapaan tilan nousuun. Selander juoksi terävästi noin 20 metriin maalista ja antoi kutinsa laulaa. Kova veto painui kauniisti oikeaan ylänurkkaan ja puolustaja tuuletti tilanteessa maalia takaperin voltilla todella näyttävästi.

Iloa ei kestänyt kauaa keltapaitojen leivissä, kun Vepsu meni jälleen johtoon. Heti aloituksen jälkeen mustavalkoraitaiset pääsivät maalintekoon oululaisten puolustuksen nukahtaessa. Vaasalaisten Sebastian Strandvall nousi oikealla ja keskitti rankkarialueen kaaren tuntumassa aivan vapaana olleelle Aleksi Pahkasalolle, joka pääsi vetämään suoraan ilmasta kovan laukauksen maaliin.

Loppu pelistä olikin sen jälkeen oululaisten melkein yhtä päätä pelaamista. AC Oulu pystyi luomaan useampia hyviä maalipaikkoja, mutta vaasalaisten maalilla hyvin pelannut Oskari Forsman piti omaa joukkuettaan pystyssä vaikeina hetkinä.

Oululaisten vimmattu päälle painaminen palkittiin lopulta tasoitusosumalla 86. minuutilla. AC Oulun kulman jälkitilanteesta kulmaa antanut Rafael Floro keskitti vasemmalta kohti boksin sisään oikealle, jossa Embaló oli päineen vastassa ja puski pallon kohti maalia. Puskupalloon pääsi vetämään vielä Laivastonsinisten hyökkääjä Michael Lopez, jonka laukaus päätyi vasempaan takanurkkaan.

Pitkään odotettu Veikkausliigakausi saatiin käytiin, vaikka hieman pettyneenä, kun voittoa lähdettiin hakemaan ja tasapeliin oli tyytyminen. Peli näytti kuitenkin sellaiselta, että voidaan luottavaisin mielin jatkaa kautta eteenpäin ja varmasti niitä voittojakin alkaa tulla.