Kauden ensimmäinen harjoitusottelu päättyi lukuisista maalipaikoista huolimatta 1-1-tasapeliin. AC Oulun maalista vastasi testipelaaja Emil Enqvist.

AC Oulu avasi pelin seuraavalla kokoonpanolla: Tommi Lindholm, Emil Enqvist – Samuli Leppälä – Lassi Nurmos – Miikka Paldan, Aleksi Gullsten – Junior Tangko – Ilari Koljonen – Topi Järvi, Josue Soto – Domas Ewelike.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia tarjosivat yleisölle vauhdikasta prässipeliä pelaajien kirmatessa kentällä kauden avausminuuttejaan. Kuuden minuutin kohdalla Aleksi Gullsten pääsi kääntymän OLSin rangaistusalueen vasemmalla reunalla, laukoen metrin verran Juuso Särkelän vartioiman OLS-maalin ohi.

12 minuutin kohdalla ACO pääsi nousemaan vaarallisesti oikealta reunalta parivaljakon Junior Tangko-Domas Ewelike toimesta. Juniorin keskityksestä Ilari Koljonen pääsi puskemaan kohti maalin oikeaa yläkulmaa, mutta Särkelä venyi haamupelastukseen, säästäen OLS-joukkueen takaiskulta.

OLS pääsi tämän jälkeen paremmin peliin mukaan, ja jakson puolivälissä nähtiin pidempi OLSin pallonhallintajakso. Varsinaisiin vaarallisiin paikkoihin ei OLS AC:n tiiviin puolustuksen läpi kuitenkaan päässyt. 25 minuutin kohdalla AC Oulu pääsi OLSin vaparin jälkitilanteesta vaaralliseen 4 vastaan 2-vastahyökkäykseen. Josue Soton syötöstä Aleksi Gullsten pääsi varsin hyvään maalintekopaikkaan, mutta OLSin paidassa topparin tonttia hoitanut Juho Meriläinen liukui hienolla ajoituksella pallon kulmaksi.

31 minuutin kohdalla nähtiin ottelun johtomaali. AC Oulun puolustuslinjan Samuli Leppälä – Lassi Nurmos kommunikaatio maalivahti Tommi Linhdolmin kanssa ei toiminut, ja OLS-hyökkääjä Karam Hadhoudi pääsi riistämään pallon kolmikon keskeltä, eikä erehtynyt tyhjästä maalista. OLS siirtyi 0-1 johtoon.

36 peliminuutin kohdalla kymppipaikalla hyviä otteita esittänyt Soto pääsi kääntymään OLS-rangaistusalueen rajalla. Vasemman jalan laukaus osui ylärimaan. Tauolle lähdettiin kuitenkin tilanteesta 0-1.

Toiselle puoliajalle AC Oulu vaihtoi kentälle Markus Heikkisen, Aleksi Lappalaisen, Jairin ja Alvarado Morinin. Pois kentältä tulivat Samuli Leppälä, Lassi Nurmos, Aleksi Gullsten ja Josue Soto. Puoliaika alkoi AC Oulun suvereenissa hallinnassa, mutta OLSin puolustus viimeisenä lukkonaan Juuso Särkelä hoiti AC Oulun pois vaarallisilta maalipaikoilta.

56 minuutin kohdalla Junior Tangko pääsi laukomaan vaarallisesti puolivolleystä 16 metrin alueen rajalta. Hyvän oikeaan alanurkkaan kohdistuneen laukauksen torjui loistavan pelin OLS-maalilla pelannut Särkelä.

Pelikellon näyttäessä 63 minuuttia AC Oulu suoritti vielä yhden vaihdon, Topi Järven tilalle kentälle asteli jälleen Aleksi Gullsten. Samaan aikaan myös OLS vaihtoi useita pelaajia.

Vaihtojen jälkeen AC Oulun pallonhallinta alkoi realisoitua maalitilanteina. OLS-maalivahti torjui 65 minuutin kohdalla Jairin tulisen laukauksen, ja minuuttia myöhemmin Tangko ja Gullsten pelasivat Aleksi Lappalaisen hyvään maalintekopaikkaan rangaistusalueen oikeaan reunaan. Vasemman jalan laukaus pienestä pompusta suuntautui kuitenkin kohti taivaita.

AC Oulu tasoitti ottelun pitkän painostusjakson päätteeksi 69 minuutin kohdalla. Testipelaaja Emil Enqvist pääsi laukomaan pallon vasemmalta laidalta OLS-maaliin.

Hyviä maalintekotilanteita nähtiin viimeisen vartin aikana useita. Varsinkin Alvarado Morin pelattiin useita kertoja maalintekotilanteisiin, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty. Peli päättyi näin 1-1 tasapeliin. Ottelun näkyvimpiä pelaajia olivat AC Oulun puolelta Junior Tangko, nopeuttaan ajoittain väläytellyt Aleksi Gullsten, hyvän pelin puolustussuuntaan pelannut Miikka Paldan, sekä lopussa useita maalintekopaikkoja luonut Aleksi Lappalainen. OLS-leiristä erottuivat edukseen maalivahti Juuso Särkelä, toisella jaksolla topparina pelannut Samuel Kurttila sekä omaa topparintonttiaan edelleen päällikön tavoin hallinnut Juho ”Äffä” Meriläinen.

AC Oulun kausi jatkuu ensi viikon lauantaina Suomen Cupin ottelulla AC Kajaanin vieraana.