AC Oulu aloitti uuden kauden harjoittelujakson marras-joulukuun vaihteessa ja joulukuun puolivälin harjoitusottelu oli ensimmäinen uudelle joukkueelle, jossa maalit tasattiin 3-3 loppulukemin.

AC Oulu matkusti Kuopion Lippumäen jalkapallohalliin KuPSin vieraaksi takanaan kolmen viikon intensiivinen harjoitusjakso. Laivastonsinisten kokoonpanossa oli myös useampia testipelaajia, jotka oli kutsuttu harjoittelujaksolle ja näin ollen ottelu oli heille viimeinen näytönpaikka.

Ottelu pelattiin hieman epätavallisessa formaatissa, jossa peliaika oli 3×30 minuuttia. Ensimmäinen jakso oli AC Oululle vaikea, kun kuopiolaiset menivät 2-0 johtoon. Ensimmäisessä maalissa oululaisten toppari Sandro Embaló rikkoi Tim Väyrystä maalialueella, josta tuomari osoitti pallon pilkulle. Väyrynen ei erehtynyt rangaistuspotkussa, vaikka Laivastosinisten Juhani Pennanen aavisti oikein, mutta ei ihan saanut palloa kopattua käsiinsä.

Toinen maali syntyi hetkeä myöhemmin, kun Anton Popovitch riisti pallon AC Oulun rankkarialueella. Popovitch syötti pallon maalin edustalle, jossa Samuli Miettinen pääsi ohjaamaan pallon maaliin.

Toisella jaksolla tilanne muuttui ja AC Oulu pääsi peliin mukaan paremmin. Oululaiset pääsivät kaventamaan ottelun heti alkuosassa jaksoa, kun Niklas Jokelainen riisti pallon kuopiolaisilta keskialueella ja syötti pystyyn vapauttaen Onni Suutarin läpiajoon. Suutari pääsi nokikkain maalivahti Aleksi Honka-Hallilan kanssa ja hyökkääjä sijoitti kuudentoista viivalta takanurkkaan.

Hetkeä myöhemmin oululaiset katkoivat kuopiolaisten syötön hyökkäysalueella ja käänsivät pelin nopeasti ylöspäin. Ensin Lasse Ikonen syötti Suutarille, joka syötti puolestaan rankkarialueen rajalle keskelle kenttää. Aapo Heikkilä otti syötön upeasti vastaan jalkapohjalla ja samalla kääntyen maalia kohti, jolla sai KuPSin puolustuksen vain katselemaan, kun hyökkääjä paineli vapaaksi ja sijoitti pallon maaliin ohi Honka-Hallilan.

Toisen jakson lopussa oululaiset menivät vielä johtoon 3-2. Jälleen pallonriistosta lähtenyt tilanne, jossa pallo pelattiin keskialueelta oikealle laidalle Aapo Heikkilälle. Hyökkääjä nousi aina rankkarialueen rajalle, josta hän nosti keskityspallon kohti maalin takanurkkaa ja putosi suoraan sisään.

Kolmas jakso oli tasaista vääntämistä, mutta oululaisten kannalta valitettavasti KuPS pääsi tasoittamaan ottelun vielä ihan viime hetkillä. Kuopiolaiset saivat katkaistua AC Oulun maalivahti Nuutti Kaikkosen avauksen keskialueella, josta he pääsivät kääntämään nopeasti. Lopulta keltapaitojen Santeri Haarala vapautettiin nokikkain Kaikkosen kanssa ja hän sijoitti pallon maaliin.