AC Oulun ensimmäinen kotiottelu tarjosi draamankaarta oikein kunnolla. Lopulta pisteet jaettiin yksi kummallekin periaatteella 2-2 tasapelin perusteella.

Vaasassa evakossa kotiottelunsa pelannut AC Oulu oli pääsiäissunnuntaina kärsimysnäytelmän uhri, kun kahden maalin johtoasema kääntyi 2-2 tasapeliin. Näytelmä tarjosi täydellisen draamankaaren, jossa ensin Ilves hallitsi hienoisesti ottelua ensimmäisen puoli tuntia ja sen jälkeen Laivostonsiniset menivät nopeassa tahdissa 2-0 johtoon. Toisella jaksolla kuitenkin makea muuttui happamaksi ja kissapedot tulivat tasoihin ottelun viimeisessä tilanteessa. Ilvekselle tasoitus oli kuin voitto ja AC Oululle puolestaan tasapeli tuntui tappiolta.

AC Oulu meni ottelussa johtoon 35. minuutin kohdalla. Riku Selander antoi keskityksen maalin eteen Michael Lopezille, joka pääsi vetämään suoraan ilmasta palloon. Laukaisu painui kuitenkin ylähirteen, mutta Lopez seurasi itse loppuun tilanteen ja pääsi puskemaan pallon maaliin. Näin Lopezin maaliputki kasvoi kolmeen otteluun ja Suomen Cup mukaan lukien neljään.

Muutama minuutti myöhemmin oululaiset pääsivät jo vakuuttavan tuntuiseen 2-0 johtoon Ilveksen puolustaja Tatu Miettusen epäonnisen kaatumisen seurauksena. Michael Lopezin maalin takanurkkaa kohti mennyt veto muutti suuntaa maassa kontillaan olleen Miettusen kädestä ja päätuomari Dennis Antamo joutui viheltämään tilanteesta rangaistuspotkun. Lopez itse laukoi rankkarin maaliin ja näin joukkueensa kahden maalin johtoon iltapäivän toisella osumallaan.

Toisella jaksolla oululaisten kärsimysteatteri alkoi heti parin minuutin jälkeen, kun vahvasti jaksolle tullut Ilves kavensi tilanteen enää maalin päähän. Kai Meriluoto oli unohdettu yksin rankkarialueelle, jossa hän sai pallon Tucolta ja laittoi pallon maalivahti Calum Wardin ohi.

Ilves lisäsi hyökkäykseen tehoja isommalla riskillä ja pystyi luomaan useita maalipaikkoja toisella jaksolla. Tämä toi myös hyviä maalipaikkoja oululaisten vastahyökkäyksissä. Kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään niitä ennen aivan loppua. Lisäajalla jo mentäessä AC Oulun hyökkäys hieman epäonnistui ja Ilves pääsi katkaisemaan syötön hyökkäysalueella, jonka jälkeen heidän vastahyökkäyksen päätteeksi Tuomas Ollila pääsi vetämään rankkarialueelle tulleen keskityspallon suoraan maalin takanurkkaan. Tasoitusosuma syntyi toisella lisäajan minuutilla, jonka päätteeksi päätuomari Antamo puhalsi ottelun päättyneeksi.