Raportti Edustus

Sunnuntai-illan helteinen tunnelma ei siivittänyt AC Oulua ja IFK Mariehamnia maalitehtailuun Oulu-lehti Areenalla, vaan Castrenilla nähtiin oululaisten kauden ensimmäinen kotitasapeli pelin päätyttyä pyöreisiin 0-0-lukemiin.

KATSO OTTELUKOOSTE!

LUE MYÖS:
Joni Mäkelän Veikkausliigasävel lähti soimaan duurissa


Sunnuntain ottelussa vieraat olivat asteen verran enemmän niskan päällä, vaikka AC Oulullakin oli omat hetkensä. Esimerkiksi Donewell Yobe vetäisi tyylipuhtaan hutipotkun muutaman metrin päästä maalista, kun kello osoitti 60. peliminuuttia.

Lisäksi Juha Majavalla oli aivan avopaikka ottelun noin 80. minuutin kohdalla, mutta Majavan Mika Nurmelan antamaan kulmaan tuikkaama ohjaus meni hieman IFK Mariehamnin maalin ohi. Avausjaksolla puolestaan Dominic Yobe laukoi pariin otteeseen hyvin, mutta ilman toivottua lopputulosta.

– Kaikista tärkein juttu kahden tappio-ottelun jälkeen oli nollan pitäminen. Lisäksi peliä hallitaan tiettyyn pisteeseen asti, mutta esimerkiksi meidän laitureilta pitää vaatia enemmän. Tämä on aivan selvä asia, oululaisten päävalmentaja Juha Malinen totesi.

Yskineen laitapelin ohella myös loukkaantuneen Frank Jonken puuttuminen kokoonpanosta näkyi kentällä. Donewell Yobe ei tällä kertaa kyennyt täyttämään kanukkihyökkääjän saappaita, koska keskikentältäkään ei riittävää tukea hänelle laadukkaiden syöttöjen muodossa löytynyt.

Ottelussa Veikkausliigakasteensa sai vasta 16-vuotias Joni Mäkelä, josta tullaan tulevaisuudessa varmasti kuulemaan paljon. Nuorella miehellä ovat taidot kohdillaan. Pitkän talven edustusjoukkueen kanssa harjoitellut Mäkelä tulee vielä tuottamaan oululaiselle jalkapalloyleisölle paljon ilon hetkiä tulevaisuudessa.


Helteinen kesäkeli houkutteli Castrenille mukavasti katsojia. Kuva: Tapani Pikkarainen

Pitkä junamatka ei ollut kangistanut saarelaisia, sillä eritoten kärkipari Sasha Anttilainen ja Mikko Paatelainen oli vauhdissa useaan otteeseen. AC Oulun onneksi maarianhaminalaisten viimeistely ontui tällä kertaa. Lisäksi isäntien topparipari Juho Meriläinen – Janne Hietanen oli toimiva kokonaisuus puolustuslinjassa. Pelikiellossa ollut kapteeni Antti Pehkonen saakin tehdä kovasti töitä, että pääsee lunastamaan avauspaikkansa takaisin.

Muista puolustajista laitapakkipari Jarkko Hurme – Niko Kukka hoiti oman tonttinsa kunnialla. Molemmat katkoivat hyvin ja nousivat samalla jatkuvasti hyökkäyksien tueksi vastaten AC Oulun laitapelivoimasta myös ylöspäin. Alakerran miehet saivatkin ansaitut kehut myös Maliselta.

– Meidän puolustus pelasi kohtuullisen hyvin. Ensinnäkin Meriläinen oli aivan kingi topparina. Hän tuli loistavasti sisään ja otti älyttömän suuren roolin myös henkisesti. Lisäksi Hietanen selkeästi näytti koko ajan, että hän haluaa ottaa paikan tästä joukkueesta.

Vieraiden päävalmentaja Pekka Lyyski puolestaan harmitteli sitä, että joukkueen voittosaldo jäi näyttämään edelleen nollaa.

– Jos on kuusi maalipaikkaa, joista kolmessa ollaan yksin läpi, niin totta kai meidän pitäisi voittaa peli. Vaikka olenkin puolueellinen, niin laskin AC Oululle vain kaksi maalipaikkaa. Olen pettynyt, eipä voi muuta sanoa, Lyyski summasi.

IFK Mariehamn jäi viidennen ottelukierroksen jälkeen edelleen Veikkausliigan peränpitäjän paikalle.

AC Oulu nousi tasapelin myötä viiteen pisteeseen ja sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs. Seuraavaksi edessä on kaksi vierasottelua, kun oululaiset matkaavat ensi perjantaina Valkeakoskelle (Haka) ja 31. toukokuuta Turkuun (Inter.)


Dennys Rodrigues pelasi AC Oulun maalilla kauden toisen nollapelinsä. Kuva: Tapani Pikkarainen

KATSO OTTELUKOOSTE!

LUE MYÖS:
Joni Mäkelän Veikkausliigasävel lähti soimaan duurissa

AC Oulu – IFK Mariehamn 0 – 0

58min. IFK Mariehamn Echiabhi Okodugha varoitus
82min. IFK Mariehamn Sasha Anttilainen varoitus

Iltalehden leijonat

*** Juho Meriläinen, AC Oulu
** Mate Dujilo, IFK Mariehamn
* Jarkko Hurme, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka (70min. Jean Fridolin Nganbe Nganbe)
Janne Hietanen
Juho Meriläinen
Jarkko Hurme
Dominic Yobe
Mika Nurmela
Joni Mäkelä (80min. Juuso Majava)
Juha Majava
Donewell Yobe
Joonas Pennanen (89min. Mika Lähderinne)

(Toimitus, Olli Kohonen)