Raportti Edustus

AC Oulu haki komean 1-3-vierasvoiton Pietarsaaren Jarosta. Laivastonsinisten maaleista vastasivat kaksi osumaa iskenyt Alberto Alvarado Morin sekä 18-vuotias Hannes Seikkala, jolle maali oli ensimmäinen Ykkösessä.

Ottelu sateisessa Pietarsaaressa oli jouduttu siirtämään keskuskentän liukkaalta nurmikentältä viereiselle tekonurmikentälle. Jälleen kerran voidaan siis nostaa esille olosuhdeasiat – ”lähiökenttä” ilman kunnollisia katsomorakenteita ei ole arvokas näky.

AC Oululta puuttuivat kokoonpanosta Markus Heikkisen ja Juuso Kemppaisen lisäksi myös Akseli Kalermo ja Matias Lindfors.

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. AC Oulu piti palloa alkuminuuteilla hieman enemmän mutta maalipaikoille ei mässäilty. Laivastonsiniset siirtyivät johtoon kotijoukkueen avustuksella 8. minuutilla – Sharp Räsäsen keskitystä ei onnistuttu purkamaan, vaan pallo pomppi suoraan Alberto Morinin jalkaan, joka rokotti entistä seuraansa armotta.

Maalin jälkeen AC Oulun peli parani entisestään ja Morinilla oli hyvä paikka lisätä vieraiden johtoa Niilo Hautalan syötöstä, mutta kuti painui reippaasti yli. Jaron ensimmäinen paikka tuli erikoistilanteesta 21. minuutilla, mutta Wentin AC Oulun maalilla hoiti tilanteen kulmaksi.

Jakson edetessä Jaro pääsi paremmin peliin mukaan hankkien paljon erikoistilanteita. 37. minuutilla juuri kulmapotkusta tasoitus oli enemmän kuin lähellä – vain Eero-Matti Auvisen akrobaattinen purkupallo maaliviivalta pelasti vierailijat.

Toinen jakson ensimmäinen hässäkkä saatiin aikaiseksi 52. minuutilla, kun Junior Tangko oli karkaamassa läpiajoon. Jaron Walter Moore repi nuorukaisen kumoon selviten jostakin syystä vain keltaisella kortilla. Tuomitusta vapaapotkusta Auvinen tykitti vasurilla pallon sivuverkkoon. Muutama minuutti edellisestä ja David Ramadingaye pääsi vapaasti laukomaan rangaistusalueen sisältä mutta pallo jälleen ohi maalin.

64. minuutilla Ramadingaye tarjoili puolestaan Morinille täysin avopaikan, mutta Emil Öhberg torjui. Ja kun et itse tee, niin kaveri tekee – seuraavasta hyökkäyksestä Jaro tasoitti maalin edustalta irtopallosta.

AC Oulu jatkoi vyöryttämistä ja Ramadingaye pääsi laukomaan toistamiseen kuudentoista sisältä mutta jälleen ohi. Alati vaarallinen Morin teki illan toisensa komealla tavalla – 70. minuuttia oli pelattu kun meksikolainen neppaili pallon kanssa ja tälläsi sen lopulta voimalla etuyläkulmaan.

Morin oli aloittamassa myös seuraavaa maaliin johtanutta hyökkäystä. Ristipallo tavoitti Ramadingayen, joka pääsi läpiajoon. Kapteenin epäitsekäs ratkaisu oli antaa pallo vielä avopaikkaan kirmanneelle Hannes Seikkalalle. FC Raahen ja OLS:n kasvatti iski avausmaalinsa Ykkösessä ja laivastonsinisissä 18-vuotiaana.

Ottelun lopussa ei lisäosumia nähty ja näin ollen AC Oulu haki komean voiton Pietarsaaresta varmistaen 4. sijan sarjassa. Kausi ja Rauno Ojasen aikakausi laitetaan pakettiin ensi viikon lauantaina 21.10, kun EIF saapuu vieraaksi Raattin. Ykkösen voittaja ja kakkonen ratkaistaan Hongan ja TPS:n välisessä ottelussa. Hongan 0-10-vierasvoitto Oulun Palloseurasta käänsi maalierokamppailun espoolaisten hyväksi.

Kommentit

– Hieno voitto, hyvä peli ja varmistettu neljäs sija sarjassa – täytyy olla kyllä todella tyytyväinen. Yksi ylimääräinen kotiottelu on iso juttu seuralle. Viime vuonna oltiin neljänsiä vähän eri tavalla, joka tietysti harmittaa – olisi ollut kiva tapella kärkipaikoista loppuun asti, mutta kyllä TPS ja Honka olivat tänä vuonna niin kovia tähän sarjaan. Hanneksen ensimmäinen, mutta ei viimeinen maali jää tästä päivästä myös mieleen, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.