AC Oulun vaikea alkukausi sai tiistaina Kotkassa uuden luvun, kun meidän joukkue kävi hakemassa ensimmäisen voiton tämän kauden Veikkausliigassa. Nuori oululainen Niklas Jokelainen oli liekeissä tekemällä maalin ja alustamalla yhden osuman. Ottelu päättyi lukemiin 1-3 meidän hyväksi.

Ensimmäinen jakso pelistä oli tasaväkistä pelaamista, jossa kumpikin pystyi luomaan yhdet maalintekopaikat. Puoliajan erikoisin tilanne nähtiin 30. minuutilla, kun Niklas Jokelainen kaadettiin vapaapotkun arvoisesti. Severi Kähkönen asettui pallon taakse ja veto painui kohti taivaita aina stadionin ulkopuolelle asti.

Ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen pääsi luomaan KTP:n David Ramadingaye pelin 34. minuutilla. Assier Arranz antoi vapaapotkun pitkänä syöttönä AC Oulun rangaistusalueen oikeaan reunaan, josta Dave harhautti meidän puolustuksen ja pääsi laukomaan kipakan vedon takakulmaa kohti. Tällä kertaa kuitenkin Juhani Pennanen meidän maalilla liimasi pallon varmasti näppeihinsä.

AC Oulun vaarallisin tilanne ensimmäisellä jaksolla nähtiin pelin 41. minuutilla. Ruxi pääsi nousemaan vasenta laitaa ja keskitti pallon KTP:n rangaistusalueen viivan tuntumaan, jonka päätteeksi Aapo Heikkilä pääsi lataamaan hyvän laukauksen kohti KTP:n maalia. Tällä kertaa Kotkan Anton Lepola nyrkkeili pallon onnistuneesti pois maalin suulta ja näin lähdettiin 0-0 tilanteessa tauolle.

Toisella jaksolla nähtiin draamaa ja vivahteita edellissyksyn vierailusta Kotkassa

Ensin kotijoukkue meni johtoon, mutta sitten AC Oulu tuli takaa ja ohi. Pelin 50. minuutilla AC Oulun Ruxin sivurajaheitto tavoitti Niklas Jokelaisen, jonka selän takaa tullut Arranz kopsautti vauhdilla Niklaksen jalkaan, joka kaatui tilanteen seurauksena. Assierilla oli helppo työ ottaa pallo ja syöttää Anton Eerolalle rangaistusalueen sisään, jossa hän pääsi ohittamaan tasapainonsa menettäneen Rafinhan ja laukoi tarkasti takakulmaan ohi Pennasen. Näin kotkalaiset siirtyivät 1-0 johtoon ja meidän joukkueen ilmeet olivat vähintäänkin mietteliäät tilanteen jälkeen.

Ottelun käännekohta oli 56. minuutilla AC Oulun kulmatilanteessa, jolloin Jere Kallisen antama pallo kaartoi maalin takatolpalle, jossa Ruxi oli hereillä ja laittoi pallon hieman onnekkaasti maaliin. Jos meille on tällä kaudella tehty salamamaaleja, niin nyt oli meidän vuoro. Peliä ei kerinnyt kulua, kuin pari minuuttia eteenpäin, niin Heikkilä pääsi oikealta keskittämään kohti maalia. Maalille kovaa vauhtia noussut Niklas Jokelainen laittoi hyppypotkulla pallon maaliin. Maali oli varmasti toistaiseksi Veikkausliigan komein maali tällä kaudella.

Illan sinetti nähtiin 68. minuutilla, kun Jokelainen antoi nappisyötön kotkalaisten puolustuslinjan läpi Nikolas Sairalle, joka harhautti näyttävästi vielä KTP:n maalivahti Lepolan. Näyttävän harhautuksen päätteeksi Saira laittoi pallon etuyläkulmaan.

Ottelun päätösvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin helpottuneita ja iloisia ilmeitä laivastonsinisissä väreissä. Kaivattu voitto tuli ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Ensi viikon torstaina pelataan kotona KuPS:a vastaan Raatin stadionilla kello 18.30. Osta liput ennakkoon kauppa.acoulu.fi.