AC Oulu nappasi keskiviikkoiltana elintärkeät kolme pistettä, kun oululaisjoukkue haki Tornion Pohjan stadionilta vieraspisteet maalein 3-1 (1-1). Voiton myötä AC Oulu nousi sarjassa toiseksi.

(04.06.2008)

AC Oulu näytti keskiviikkona olevansa valmis taistelemaan Ykkösen kärkisijoista. TP-47 on joukkue, joka tulee suurella todennäköisyydellä nousemaan kauden aikana kärkiviisikkoon, mutta tällä kertaa torniolaiset joutuivat antautumaan AC Oululle kotikentällään.

AC Oulu siirtyi ottelussa johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jarno Tenkula pääsi karkuun vasemmalta laidalta ja iski pallon verkon perukoille. TP-47 onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin 24. minuutilla, kun Johannes Herala laukoi pelin tasoihin.

Ottelun ratkaisu tapahtui lopulta vasta viimeisten minuuttien aikana. Ottelua oli pelattu 86 minuuttia, kun vaihdosta kehiin tullut hyökkääjä Mamadou Konate murtautui rangaistuspotkualueen sisälle, ja kotijoukkueen maalivahti Artur Konde joutui kaatamaan Konaten. Pallo vietiin oikeutetusti pilkulle, josta oululaiskapteeni Antti Pehkonen maalasi varmasti oikeaan alanurkkaan.

Loppulukemat 1-3:een viimeisteli pelin lisäajalla pirteä vaihtomies Konate. Näin sekä AC Oulun joukkue että paikalle saapunut noin viidenkymmenen hengen kannattajajoukko pääsivät juhlimaan varsin makeaa ja tärkeää voittoa.

AC Oulun kausi jatkuu jo lauantaina, jolloin edessä on todellinen huippuottelu: Castreniin saapuu nimittäin vieraaksi Ykkösen suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva ja Veikkausliigaan tähtäävä JJK Jyväskylästä.

Ottelu alkaa lauantaina klo 16.

TP-47 – AC Oulu 1 – 3 (1 – 1)

5min. 0 – 1 Jarno Tenkula
24min. 1 – 1 Johannes Herala (Jaakko Isteri)
30min. AC Oulu Boussad Houche varoitus
61min. TP-47 Sergei Mironov varoitus
86min. 1 – 2 Antti Pehkonen rp.
90min. 1 – 3 Mamadou Konate