HJK:n 115-vuotisjuhlaottelu päättyi Bolt Arenalla lopulta AC Oulun juhliin. Michael Lopez teki ottelun ainoan maalin rangaistuspilkulta ja se riitti takaamaan laivastonsinisille täydet kolme pistettä ja samalla historian ensimmäisen vierasvoiton HJK:sta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli suht tilanneköyhä. Pallolliset jaksot vaihtelivat vuoron perään, mutta kummallakin joukkueella oli vaikeuksia saada viimeisiä ratkaisuja onnistumaan hyökkäysalueella. AC Oulun korkealla pelannut puolustuslinja onnistui erittäin hyvin ja HJK:n hyökkäykset päättyivät säännöllisesti paitsiovihellykseen. Vaarallisin tilanne nähtiin vasta lisäajalla, kun Michael Lopez pääsi puskemaan takatolpalta Moshtagh Yaghoubin keskityksestä. HJK:n maalivahti Jakob Tånnander sai kuitenkin torjuttua yrityksen.

Tauolta kentälle asteli sisuuntunut HJK ja kotijoukkue sai luotua useita maalipaikkoja. Ottelun parhaaksi äänestetty veräjänvartija Calum Ward otti kuitenkin kiinni niin Santeri Hostikan kuin Bojan Radulovicin vedot.

70. peliminuutilla Riku Selander ryösti pallon hyökkäysalueella ja syötti Onni Suutarin laukaisupaikkaan. Tulinen kuti suuntautui kohti oikeaa alakulmaa, mutta Tånnander torjui syöksymällä vedon kulmaksi.

Kulmapotkun jälkitilanteesta nähtiin ottelun ratkaisu. HJK ei saanut siivottua palloa pois omasta boksistaan vaan peliväline ajautui Magnus Breitenmoserille. HJK:n Radulovic otti kiinni sveitsiläisen paidasta ja Breitenmoser kaatui selälleen. Päätuomari Joni Hyytiä näki tilanteessa rangaistuspotkun aiheisen rikkeen ja näytti samalla Radulovicille toista keltaista korttia sekä heti perään ulosajoa. Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle siirtynyt Michael Lopez laukoi pilkun varmasti oikeaan yläkulmaan.

Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia vajaalla pelannut HJK haki tasoitusta ankarasti. Calum Ward pysäytti kuitenkin kahdesti Manuel Marticin yritykset. Varsinainen paraatipelastus Wardilta tuli lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Santeri Hostikka laukoi vapaasti boksissa.

Koko joukkueen voimin vahvasti puolustanut AC Oulu piti lopulta HJK:n nollilla ja pääsi juhlimaan 0-1 -vierasvoittoa. Samalla puolustava mestari HJK kaatui ensimmäistä kertaa laivastonsinisten toimesta vieraskentällä.

Voiton myötä AC Oululla on nyt kerännyt 11 ottelusta 18 pistettä. Sarjataulukossa joukkue komeilee edelleen neljäntenä, kaksi pistettä perässä kolmantena olevaa Honkaa. Laivastonsinisten ottelut Veikkausliigassa jatkuvat seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona KuPS:in vieraana.