Raportti Edustus

Hakan voittokulku Ykkösessä sai jatkoa lauantaina Raatissa, kun valkeakoskilaiset hakivat 1-0-vierasvoiton Salomo Ojalan osumalla.

Lähtökohdat otteluun olivat selvät – tappioitta sarjaa johtava Haka oli suuri ennakkosuosikki ja AC Oulun täytyi venyä huippusuoritukseen, mikäli se mielisi pisteitä ottaa.

Ottelu oli kokonaisuutena erittäin kovatempoinen ja tasokas Ykkösen ottelu. Avausjaksolla Haka sai ensimmäisen vaaratilanteen 12. minuutin kohdilla, kun Anton Popovitch laukoi kuudentoista-alueen tuntumasta – heppoisesta vedosta oli tulla paha, sillä Juhani Pennanen torjui pallon aluksi eteensä, mutta paikkasi tilanteen nopealla reagoinnilla.

Kotijoukkueen paras tilanne tuli 26. minuutilla, kun Aapo Heikkilä laittoi matalan keskityksen etutolpalle juosseelle Juho Mäkelälle – ohjaus kilpistyi kuitenkin Haka-vahti Santeri Aaltoseen. Minuutti tästä ja pallo vietiin pilkulle – AC Oulun toppari Venicio liukui järjettömällä tavalla Elias Ahteen kintuille muutoin melko vaarattomassa tilanteessa. Popovitch asettui pallon taakse, mutta Pennanen AC Oulun maalilla esitteli upean tuplatorjunnan, jonka päätteeksi pallo päätyi lopulta yli päätyrajan.

Tasaisen avausjakson lopulla AC Oulu sai vielä hyvän tilanteen kulmapotkusta, kun Lassi Nurmos nousi korkeimmalle – Aaltonen sai kuitenkin yläriman avustuksella selvitettyä tilanteen ja näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatuloksessa.

Toisella jaksolla Haka painoi lisää kaasua ja pelin painopiste siirtyi hieman AC Oulun kenttäpuolelle. Toisen jakson ensimmäinen maalintekotilanne tuli kuitenkin kotijoukkueen Loorents Hertsille, jonka laukaus pienestä kulmasta kilpistyi Aaltoseen.

59. minuutilla AC Oulun paidassa vaihdosta kentälle kirmasivat kaksi debytanttia, kun 16-vuotiaat Miika Koskela ja Lasse Ikonen pääsivät irti. Nuoret miehet esiintyivät kovassa paikassa ennakkoluulottomasti.

Haka teki voittomaalin 75. minuutilla – Antto Hilska nousi vasemmalta laidalta ja toimitti pallon maalille. Yhden pelaajan kautta pallo tuli Salomo Ojalalle ja Ykkösen kauden ehdoton komeetta ei erehtynyt.

Ottelun loppuhetkillä AC Oulu sai vielä yhden oivan tilanteen tasoittaa – Joni Korhosen vapaapotku pomppi kuudentoista-alueella Aapo Heikkilän jalkaan, mutta Haka-puolustus uhrautui pallon eteen, estäen tasoituksen syntymisen.

Kommentit

– Hienoa tässä pelissä oli Miikan ja Lassen debyytit. Me haastettiin Haka hyvin, mutta ei se sitten riittänyt, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit