Keskiviikkona pelattu ensimmäinen Suomen Cupin ottelu ei jättänyt mitään jossiteltavaa, kun AC Oulu jyräsi ennalta heikomman vastustajansa ja eteni seuraavalle kierrokselle.

AC Oulu lähti Suomen Cupin otteluun nuorella kokoonpanolla, jossa oli aloituksessa useampi ensikertalainen. Avauskokoonpanon kokemuksen vähyydestä huolimatta Laivastonsiniset näyttivät, mikä on taso ero Veikkausliigajoukkueella ja Kakkosen joukkueella. Ennakkoasetelmat pitivät loppuun asti ja näin oululaisille 0-5 voitto GBK:sta.

Ottelun kuva oli, että AC Oulu hallitsi tapahtumia koko ajan ja pelin painopiste oli jatkuvasti kokkolalaisten päädyssä. GBK yritti taistella nopeilla vastaiskuilla, mutta ani harva yritys pääsi edes alkuun. Puolestaan keltapaitainen vierailija loi paljon paikkoja ja lopputulos olisi voinut olla suurempikin.

AC Oulun vyörytys tuotti tulosta kahdeksan minuutin jälkeen, kun Otso Liimatan ketteryys oli liikaa GBK:n pakistolle ja he joutuivat rikkomaan rankkarin arvoisesti. Liimatta ei erehtynyt ja pisti pallon pilkulta pussiin.

Seuraavan kerran verkot kiristyivät punavalkoraitaisten päässä reilun 31 minuutin jälkeen, kun Otso Liimatan hyvästä työstä aukase paljon tilaa boksin sisällä. Liimatta syötti oikealle Onni Suutarille, joka syötti matalana maalin eteen Marius Könkkölälle ja hän pääsi ohjaamaan pallon maaliin.

Laivastonsinisten kolmas maali näki kirkkaan ilta-auringon loiston toisen jakson alkuun, kun Onni Suutari pamautti hienon harhautuksen päätteeksi rangaistusalueen vasemmasta reunasta kovan vedon maalin taka ylänurkkaan.

Ottelun neljäs maali syntyi vaihdosta tulleiden pelimiesten suorituksesta. Rafael Floro syötti maalin eteen Michael Lopezille, joka pääsi vetämään suoraan syötöstä maaliin terävän laukauksen ja GBK maalivahti Lelo oli voimaton.

Marius Könkkölä sievensi lukemia vielä lisäajalla, kun kokkolalaisten purkupallo päätyi suoraan hänelle rankkaripisteen tuntumaan. Siitä hänellä oli helppo työ pamauttaa kova pommi suoraan maalin takanurkkaan ja näin lopputulokseksi 0-5.