Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ilves kohtaavat sunnuntaina Veikkausliigan päätöskierroksella. Ottelu alkaa Raatissa 16.10.2022 klo 15.00. Hanki liput ennakkoon seurakaupasta.

Veikkausliiga päättyy ja kumpikin joukkue haluaa päättää sarjan onnistumiseen. AC Oulun ottelut jatkuvat vielä ensi viikolla. Eurolopputurnaus alkaa keskiviikkona Turussa tai Seinäjoella. Ilveksellä ei ole enää kilpailullista panosta, kun he menettivät jo aiemmin mahdollisuutensa Eurokarkeloihin.

Ilves ei ole pystynyt voittamaan kuin HIFK:n ja FC Lahden haastajasarjassa, kun tappiot on tulleet päävastustajia Vepsua ja IFK Mariehamnia vastaan. Tampereella varmasti haluttiin kaudesta enemmän ja eri loppusarjaan, joten sesonki on ollut pettymys tupsukorville.

AC Oululla on mahdollisuus valmistautua keskiviikon pleijariin, mutta kuitenkin otteluiden välissä on niin pieni aikaikkuna, että kierrättämistä tullaan todennäköisesti näkemään sunnuntaina. Mitään radikaalia yllätystäköän tuskin tullaan kokoonpanossa näkemään, koska reservi pelaa edelleen ylempää loppusarjaa Kakkosessa ja U17-junioreilla on SM-sarjan päätösottelu samana päivänä.

Seuraava mahdollinen kotiottelu on kiinni Eurolopputurnauksessa menestymisestä. Viimeistään kaksivaiheisessa finaalissa on kotiottelu ja sitä aiemmin vain, jos toinen loppusarjan joukkue myös menee jatkoon, niin kotietu on silloin meillä. Sunnuntaina on siis varma mahdollisuus vielä nähdä Laivastonsiniset kotikentällä, joten ota suunnaksi seurakauppa ja tule otteluun.

Sunnuntaina on viimeinen Haastajasarjan peli. Siitä oikeastaan alkavat Europelien karsinnat, sillä pelejä tulee voittajille tiheään tahtiin ja rytmissä on pakko olla jo ennen kauden tärkeimpiä pelejä. 

Sunnuntain pelissä Ilvestä vastaan mitataan meidän henkinen kantti, mikä nähdään puolustuspelaamisessa: kaksinkamppailut, kakkospallot, erikoistilanteet ja tilanteenvaihdot oman pallonmenetyksen jälkeen. Jos nämä asiat sujuvat Ilvestä vastaan, meillä on saumaa myös karsintapeleissä. 

Ilveksen kausi on ollut varmasti pettymys heille ja meitä vastaan heillä on tietysti jonkinlainen näytönpaikka. Joukkueessa on monta kovaa pelimiestä, mm. Petteri Pennanen ja Tuco. Tietenkin myös meidän entinen kapteeni Tuure Siira. Ilves on vaihdellut lähinnä keskikentän muotoa ja siihen meidän täytyy olla sunnuntaina valmiina.

Kaikki odottavat tietenkin tietoa meidän tulevasta Eurokarsintavastustajasta, mikä selviää vasta meidän pelin jälkeen alkavassa Inter – SJK pelissä. Loppujen lopuksi vain oma tekeminen ratkaisee eikä millään muulla ole väliä. Sunnuntain peliin kaasu pohjassa. Siitä on hyvä jatkaa kauden loppuun asti.

Valmentaja Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko