Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka iskevät yhteen tänä iltana Raatin syksyisessä iltavalaistuksessa. Oululaisten osalta runkosarja päättyy tähän iltaan ennen loppusarjoihin jakoa. Ottelu alkaa kello 18.30.

AC Oulu ja FC Haka kohtasivat edellisen kerran elokuun lopulla Valkeakoskella ja oululaiset ottivat silloin tiukan 0-1 voiton. Illan otteluun lähdetään erikoisissa tunnelmissa. Oululaisten pääkäskijä on lähtenyt seurasta ja aiemmin apuvalmentajina toimineet Markus Heikkinen ja Teemu Tavikainen ovat ottaneet joukkueen vastuulleen reilua vuorokautta ennen ottelua.

Illalle on vaikea löytää yksiselitteistä ennakkosuosikkia, joten sitä on varmasti turha nimetä. Oululaisten valmentajatilanne herättää epäilemättä paljon kysymysmerkkejä joukkueen tilasta, joten vasta illalla olemme viisaampia, miten se vaikuttaa otteluun. Se taas on selvää, että edelliseen peliin nähden kumpikin lähtee ihan päinvastaisissa asetelmissa. FC Haka kaatoi Tehtaankentällä SJK:n 4-0, kun taas AC Oulu sai samoilla lukemilla kylmää kyytiä Turussa FC Interin vieraana viime keskiviikon kierroksella.

On epäilemättä selvää, että tänään on toistaiseksi kauden tärkein ottelu kummallekin joukkueelle. Sarjataulukossa kummallakin joukkueella on koossa 18 pistettä. Oululaiset ovat huonomman maalieron vuoksi karsijan paikalla ja koskilaiset sijalla 10. Kumpikin joukkue haluaa välttää kaksi viimeistä sijoitusta sarjassa, joten illan ottelusta on epäilemättä tulossa kiihkeä. Myös kotiedun saaminen loppusarjaan on täysin auki. FC Hakalla se on täysin omissa käsissä, mutta oululaiset tarvitsevat apuja sen saavuttamiseksi toisesta häntäpään ottelusta IFK Mariehamn – KTP ja lisäksi koskilaisten rästipelistä HIFKiä vastaan. Ensin on kuitenkin hoidettava oma osuus tämän illan ottelussa.

Kommentit

“Illan ottelusta tulee varmasti kova vääntö. Haka pelasi Seinäjokea vastaan väkevästi. Mielenkiintoista nähdä millä kokoonpanolla he meinaavat edetä huomenna. Eilen vedettiin treenit ja viimeisteltiin ajatukset haka peliin. Lisäksi pieniä muutoksia omassa pelaamisessa on myös luvassa. Toivottavasti saadaan meidän 12. pelaaja kannattajistamme tueksi matsiin ja päästään jatkamaan hyvää kotiputkeamme.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelua.

Kokoonpanotilanne

Jarkko Hurme on edelleen poissa loukkaantumisen vuoksi.

Seuraa heitä

Rafinha palaa taas kokoonpanoon pelikiellon jälkeen ja kokenutta pelaajaa tarvitaan jäljellä olevissa peleissä. Rafi jos kuka tietää mitä voittaminen vaatii.“, nostaa Tavikainen Laivastonsinisistä seurattavaksi.

 

“Hakan puolelta jännä nähdä kuka heidän maalissa pelaa. Edellisessä ottelussa hienon ottelun nuori Antti Hakala vai palaako konkari Mika Hilander tolppien väliin.”, miettii Tavikainen FC Hakan mielenkiintoista maalivahtitilannetta. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko