Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa HIFK:n Bolt Areenalla sunnuntaina klo 16.00. Veikkausliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis ja Laivastonsiniset pitää tällä hetkellä hallussa sijaa seitsemän ja paikkaa Eurolopputurnauksessa. Oulussa ottelua pääset seuraamaan livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Peliä voi seurata myös kotikatsomosta Ruutu+ -palvelussa. Mikäli matkustat paikan päälle, niin AC Oulun kannattajien katsomoon voi ostaa tästä.

AC Oulun lennokas ja tunnerikas kausi tuo tällä kertaa paikan alaloppusarjassa. Tiukka tasapeli Lahden kanssa ei riittänyt vaan SJK sekä FC Inter karkasivat neljän pisteen päähän viime kierroksella varmistaen itselleen paikan Mestaruussarjassa. Haastajasarjassa käydään kuitenkin vielä tiukkaa taistelua sijoista seitsemän ja kahdeksan,  jotka oikeuttavat Eurolopputurnauspaikkaan. Kotijoukkue HIFK tarvitsisi nappisuorituksen sunnuntaina sekä alaloppusarjassa välttääkseen suoran pudotuksen alemmalle sarjatasolle. Helsinkiläisten yläpuolella majailevaan FC Lahteen on tällä hetkellä eroa yhdeksän pistettä.

Oululaisten viimeisestä viidestä pelistä on mukaan saatu vain kolme pistettä, kun Interin vastalauseella kotijoukkueen voitto tuomittiin lopulta turkulaisten hyväksi. Siitä huolimatta Laivastonsinisten otteet ovat olleet loistavia ja pisteitä ei elokuun aikana menetetty Eurolopputurnauspaikan varmistaneille FC Hongalle eikä HJK:lle. Sunnuntaina on odotettavissa Laivastonsinisten hallintaa sekä vaarallisuutta hyökkäyspäässä, joista esimerkkeinä ovat Lucas Moraisin sekä Rasmus Karjalaisen yhteensä neljä paukutettua maalia viimeiseen viiteen peliin. Tämän kaksikon rinnalla sunnuntaina hienosti esiintynyt Michael Lopez kolisutti tolppia, mutta ei päässyt tällä kertaa maalin makuun. Argentiinalainen jakaa Veikkausliigan maalipörssin viidettä sijaa kahdeksalla kaapilla. 

Helsinkiläiset ovat viimeisestä viidestä pelistä onnistuneet nappaamaan kaksi pistettä. Mixu Paatelaisen joukot pelasivat maanantaina tunnerikkaan Stadin derbyn, jossa tähtirinnat ottivat jo viiden minuutin jälkeen johdon Savio Figueiredon ällistyttävällä kaukolaukauksella. Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin seitsemän minuuttia, kun HJK:n Casper Terho tasoitti pelin. Peli jouduttiin keskeyttämään, kun kummankin joukkueiden kannattajien tunteet kiehahtivat 20. peliminuutilla. Ottelu oli keskeytettynä yli 10 minuuttia, jonka jälkeen päästiin jatkamaan tauolle tasalukemissa. Peli pysyi pitkään tasoissa, kunnes Klubilaisten Santeri Hostikka viimeisteli voiton kotijoukkueelle. 

Edellisestä kohtaamisesta AC Oulun ja HIFK:n välillä pisteet lähtivät jakoon. Maaleista silloin vastasivat Oulusta Järvenpäähän siirtynyt Enoch Banza sekä Eero Markkanen. Punapaidoissa nähdään sunnuntaina myös oululaisille viime kaudelta tuttu Obed Malolo. Laivastonsinisissä viime kaudella esiintynyt Sergei Eremenko siirtyi myös täksi kaudeksi tähtirintojen riveihin, mutta on tulevassa ottelussa pelikiellossa. Toisesta kohtaamisesta oululaiset lähtevät tavoittelemaan voittoa kynsin ja hampain varmistaakseen paikan Eurolopputurnauksessa.

HIFK on muuttunut viime kerrasta paljon. Heille on tullut useita laadukkaita pelaajia lisää ja varmasti Mixunkin käden jälki alkaa näkyä joukkueen pelaamisessa selkeämmin, kuin aikaisemmalla kerralla täällä Oulussa. Helsinkiläiset ovat tuloksista huolimatta ”roikkunut” viime aikoina jokaisen pelin voitoissa kiinni ja heitä ei todellakaan voi aliarvioida. He juoksevat paljon ja heidän selkeästi aggressiivisempi puolustaminen on eri tyyppistä, kuin muilla joukkueilla. Olemme ottaneet sen huomioon harjoitusviikollamme.

Lisäksi heidän hyökkäyskombinaatiot keskisektorilla ovat vaarallisia ja heillä on hyväjalkaisia pelaajia antamaan läpisyöttöjä tai keskityksiä kauempaakin, linjamme pitää olla yhtenäinen avoimen pallon tilanteissa, jotta pystymme pitämään punapaidat poissa paikoilta. Peliin lähdetään kuitenkin keksimättä pyörää uudelleen ja omia hyviä pelaamisen aihioita unohtamatta. Jännä peli on tiedossa ja varmasti tunteet tulee olemaan katossa, kun matsi alkaa.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Kokoonpanosta ovat varmasti poissa Nuutti Kaikkonen, Marius Könkkölä, Miika Koskela, Roan Nogha ja Aapo Heikkilä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko