Ennakko Edustus

AC Oulu ja HIFK kohtaavat toisen kerran viikon sisään, mutta tällä kertaa Oulussa. Ottelu pelataan sunnuntaina 18.9. klo 17.00 Raatin Stadionilla. Hanki liput ennakkoon AC Oulun seurakaupasta.

Viime viikonloppuna AC Oulu kävi hakemassa täydet pisteet runkosarjan viimeisessä ottelussa HIFKiä vastaan tylyin 1-6 lukemin. Ottelu oli kokonaan oululaisten hallussa ja maalipaikkoja syntyi kuin liukuhihnalta. Lopputulos on seurahistorian suurinumeroisin voitto Veikkausliigassa. Aikasempi suurinumeroinen voitto oli kaudelta 2007, kun AC Oulu voitti kotiottelussa FF Jaron lukemin 5-1.

Paljon ei ole viikossa muutoksia tullut ja lähtökohdat ovat otteluun suunnilleen samat. AC Oulu haluaa voittaa Haastajasarjan ja näin ollen ottaa paikan Eurolopputurnaukseen. HIFK yrittää edelleen selvitä kuiville suoran putoajan paikalta, joten kummallakin joukkueella on täsmälleen samat panokset kuin aiemmassa kohtaamisessa. Tulevalle sunnuntaille vastustaja on varmasti vain enemmän ärsytetty kuin Helsingissä, joten toista selkäsaunaa ei varmasti ole tulossa. Puolestaan oululaisten ei kannata lähteä edellisen ottelun hyvä maku suussa pelaamaan, jotta joukkue ei tule yllätetyksi.

Sunnuntain otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lähtee kotijoukkue AC Oulu, vaikka tähtirinnat ovat viime aikoina pystyneet pelaamaan todella hyvällä tasolla, niin heidän pelillinen ailahtelevuus on kuitenkin ollut suurempaa kuin Laivastonsinisillä. Jos stadilaiset saavat samanlaisen vaihteen päälle kuin stadin derbyssä, niin ottelusta tulee varmasti vaikea oululaisten näkökulmasta. AC Oulu on kuitenkin osoittanut olevansa huippujoukkue ja he eivät tule antamaan tuumaakaan periksi kotiyleisön edessä. Joka tapauksessa odotettavissa on jännittävä futisottelu, josta ei tule tunnetta puuttumaan. Sen näiden joukkueiden väliset kohtaamiset ovat aina näyttäneet.

Pelaamme viikon sisään toisen matsin nyt HIFKiä vastaan. Edellinen hyvä peli täytyy saada pois mielestä ja koittaa asettaa oma mieli HIFKin pelaajien asemaan. Varmasti heillä on isot näyttöhalut ensi peliin. Tämä tuo mielenkiintoisen asetelman tähän otteluun ja siihen valmistautumiseen. Koitamme valmistautua muutoksiin, mitä mahdollisesti tähtirinnat tekee, mutta miettien myös omaa lähestymistämme toiseen peliin. Ehkä myös itse teemme pieniä muutoksia.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Mikä ihmeen Eurolopputurnaus?

Moni on ihmettelyt AC Oulun asettamaa tavoitetta Eurolopputurnaukseen pääsystä. Kyse on Veikkausliigan jo ennen korona-aikoja käynnistyneestä sarjauudistuksesta, jossa Suomen viimeisestä Europaikasta pelataan vielä turnaus sarjan sijoille 4-7 sijoittuneiden joukkueiden kesken. Jos siis sarja olisi lopullinen, mikä se on tällä hetkellä(16.9.2022), AC Oulu pelaisi ensin yksiosaisen pudotuspeliottelun FC Hakaa vastaan. Voittaja menisi seuraavalle kierrokselle, kuten myös voittaja otteluparista FC Inter – SJK. Toisen kierroksen ottelupari pelaa jälleen yksiosaisen pudotuspeliottelun, jonka voittaja kohtaa sarjan pronssijoukkueen (tällä hetkellä Honka). Viimeisessä vaiheessa pelataan kaksiosainen finaali, jonka voittaja lunastaa viimeisen paikan ensi kesän Eurokentille.

Alla olevasta Veikkausliigan laatimasta kaaviokuvasta näet, miten Veikkausliigan sarjajärjestelmä toimii.

Veikkausliigan sarjajärjestelmä.

AC Oulun kausikortit loppusarjassa

AC Oulun kausikorteilla pääsee loppusarjan otteluihin. Kausikortit toimivat kuin sarjalippu, jossa on 14 ottelua koko Veikkausliigakaudelle. Jos et ole käyttänyt yhtään ylimääräistä, kuten vaikka tarjonnut kaverille pääsyä otteluun, niin kausikortti kattaa Haastajasarjan kolme kotiottelua.