Ennakko Edustus

AC Oulu ja VPS taistelivat tiensä jatkoon Eurolopputurnauksen ensimmäiseltä kierrokselta ja ottelupari kohtaa lauantaina 22.10. 2022 Raatissa klo 17.00 alkavassa ottelussa. Kauden 2022 kausikortit ovat voimassa ottelussa ja lipunmyynti on alkanut (linkki). AC Oulu tarjoaa kaikille alle 13-vuotiaille sekä ONS:n pelaajille seuravaatteissa ilmaisen sisäänpääsyn. Myös OLS:n ja OsPa:n pelaajat pääsevät otteluun, kuten aina, veloituksetta.

Joukkueet, joiden piti kausiennakoiden perusteella olla kaksi hännänhuippua, pelaavat lauantaina vastakkain pääsystä Eurokentille. Tähän ei moni uskonut ennen kauden alkua, mutta lauantaina voitolla toinen jatkaa taistelua Konferenssiliigan karsintoihin kesälle 2023.

VPS kävi hakemassa suvereenin 1-5 voiton Turusta FC Interin kustannuksella ja eteni toiselle kierrokselle. Vepsu on sarjan yksi kovimmista vierasjoukkueista ja tästä myös muistutuksena Raatissa käyty edellinen kohtaaminen, joka päättyi 0-6 lukemiin vaasalaisten hyväksi. Mustavalkoraita on myös tehnyt eniten maaleja Veikkausliigassa vieraskentillä, joten lauantaina on odotettavissa vaikea ottelu oululaisille. Vepsu on Haastajasarjan joukkueista kuntopuntarin ykkönen, joten heillä on “lentokelit” päällä.

AC Oulu kohtasi SJK:n Eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella ja lähetti seinäjokiset talviunille Rasmus Karjalaisen tekemällä ottelun ainoalla maalilla. Nyt on edessä toinen kierros ja jälleen kirjoitetaan historiaa, kun etenimme toiselle kierrokselle ja unelma Europaikasta elää vahvana. Vastus on kovin mahdollinen, mutta kaikki joukkueet täytyy voittaa, jos haluaa saavuttaa unelmia. Oululaiset lähtevät otteluun revanssi mielessä – tämän kauden saldona on Liigacupin ja Veikkausliigan osalta neljässä ottelussa kolme tappiota ja yksi tasapeli vierailijaa vastaan. Aiemmat tulokset täytyy yrittää kääntää voimavaraksi ja lähteä taistelemaan täysillä kotiyleisön edessä.

Lauantaina päättyy toisen joukkueen kausi ja alkaa talviharrastukset. Odotettavissa on jännittävä ottelu, jossa ei varmasti tunnetta puutu. Molemmat joukkueet haluavat jatkaa finaaliin ja kohti Eurokenttiä. Lauantaina joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, joten tule kannustamaan Laivastonsiniset finaaliin! Hanki liput ennakkoon seurakaupasta!

Saamme kuin saammekin vielä kertaalleen tällä kaudella Vaasan vieraaksemme! He ovat olleet meille todella hankala vastustaja heidän fyysisen ja suoraviivaisen pelitapansa ansiosta. Tältä kaudelta voitto sarake näyttää vielä nollaa, mutta siihen haetaan lauantaina muutosta.

Meidän täytyy pystyä puolustamaan boksia paremmin, kun viimeksi ja estämään heidän keskityksiä jo ennen kuin niitä saadaan annettua. Uskotaan siihen että, mitä pidempään oma maali pysyy tyhjänä pelin edetessä sitä vahvemmilla ollaan.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen