Ennakko Edustus

AC Oulu ja IFK Mariehamn kohtaavat kolmannen kerran tälle kaudelle ja toisen kerran Ahvenanmaalla. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kummankin kotivoittoihin.Ottelu alkaa 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Oulussa ottelua voi seurata livenä Laivastonsinisten yhteistyökumppaneiden tiloissa Jumpru Pubissa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta pelin näet livenä Ruutu+ -palvelussa.

AC Oulu on matkustanut Ahvenanmaalle ja kohtaa tänä iltana hyvävireisen IFK Mariehamnin. Laivastonsiniset ovat sarjassa seitsemäs ja haluaa pitää tuosta paikasta kiinni, jotta paras mahdollinen asetelma säilyy Eurolopputurnaukseen asti. Oululaiset lähtevät iltaan kahden HIFKiä vastaan pelattujen maali-iloitteluiden jälkeen. Maajoukkuetauon aikana joukkue on treenannut kovaa sekä myös levännyt hieman, ja kaikki on valmista kauden viimeiseisiin otteluihin.

Grönvit vahvisti kesän siirtoikkunassa rivejään, mutta yksi nimekäs paluumuuttaja nousee esiin vahvistuksista, kun Huuhkajien vakiorosteriin vuosia kuulunut Albin Granlund palasi Maarianhaminaan. IFK Mariehamnin otteet ovat parantuneet kauden aikana ja heidän pelinsä onkin nyt tällä hetkellä kauden parhaimmassa kunnossa. He ovat myös tavoittelemassa oululaisten tavoin Europaikkoja, joten illan ottelussa on panosta oikein kunnolla.

Ahvenanmaa ei ole ollut hyvä paikka viime kohtaamisissa AC Oululle. Edellisestä ja ainoasta voitosta saarella on jo 12 vuotta.  Veikkausliigakaudella 2010 oululaiset nappasivat pisteet kotiin 0-2 lukemin. Vuodet vierii ja joukkueet muuttuu, mutta Maarianhamina on ollut aina paha paikka pelata. Tänään olisi maittava hetki tilaisuus parantaa tuota tilastoa ja vahvistaa asemia Haastajasarjan kärkipaikalla.

AC Oulu on matkannut saarille ja vastaan tulee jälleen erinomaisen syysvireen lyötänyt IFK Mariehamn. Saarelaiset ovat vahvistuneet edellisestä kerrasta huomattavasti. Lähes jokaiseen linjaan on tullut uusia pelaajia tai on pelaajia, jotka ovat palanneet sairastuvalta kentille. Grönvitin uudet hankinnat ovat laadukkaita pelaajia ja heidän tulonsa on näkynyt joukkueen otteissa heti. Pelitavallisesti he noudattavat edelleen samoja asioita, mutta uusien pelaajien tulon myötä myös pallollinen pelaaminen on ollut selkeästi isommassa roolissa. Maarianhaminalaiset pelavat silti melko suoraviivaista futista ja heillä on erittäin vaaralliset vastahyökkäykset, joihin olemme kiinnittäneet erityishuomiota. Pelin aluissa he tulevat kovaa, joten meidän tulee olla heti valmiina vastaamaan siihen. Pallollisessa pelaamisessa noudatamme omia juttujamme, jotka ovat viimeaikoina toimineet hyvin.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Tänään kokoonpanosta varmasti poissa Aapo Heikkilä, Sandro Embalo ja Jere Kallinen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko