Ennakko Edustus

Veikkausliiga jatkuu tänään Helsingissä AC Oulun osalta, kun vastaan asettuu HJK. Ottelu alkaa kello 17.00. Ottelua voi seurata yhteistyökumppanien Jumprun, Oluthuone Leskisen ja Bar Wingerin tiloissa. Kohtisohvalta sen voi nauttia Ruutu+ -palvelusta. Jos olet tulossa otteluun, niin liput löydät ennakkoon HJK:n lippukaupasta (Katsomot 121 ja 122 AC Oulun kannattajille).

Kauaa ei tarvinnut harmitella edellistä etelänreissua, kun uusi mahdollisuus taas tulee vastaan. Tänään AC Oulu kohtaa sarjan jättiläisen HJK:n Helsingissä. Edellisenä sesonkina joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja molemmat päättyivät kotijoukkueiden voittoon. 

Tänään on HJK:n 115-vuotisjuhlaottelu, joten odotettavissa on paljon yleisöä Boltin lehtereille eikä areena tule olemaan hiljainen. Helsinkiläiset saavat varmasti juhlastaan suuren voiman otteluun ja tätä he eivät halua hävitä oman juhlayleisön edessä. HJK on materiaaliltaan ja suorittamisen tasoltaan selvä ennakkosuosikki illan otteluun, joten tänään on todella vaikea saada pisteitä mukaan Helsingistä.

Mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin hiljentää juhlakansa Helsingissä. Hyvin harva siihen varmasti uskoo, mutta meidän joukkue luottaa ja uskoo siihen kuitenkin. Illan ottelun tavoitteena on tarjota hieman karvakkaat juhlatunnelmat ja samalla viedä kolme pistettä pohjoiseen. Iltapuhteesta on tulossa haastava, mutta kaikki paineet ovat kuitenkin toisessa päässä kenttää.

Ottelun alussa pidetään hiljainen hetki oululaislähtöisen jalkapalloilijan Aarno Turpeisen muistolle. Turpeinen menehtyi viime viikolla pitkän sairauden uuvuttamana. Hän edusti HJK:n ja RoPSin lisäksi oululaisia joukkueita OTP:ta ja FC Oulua liigatasolla. Turpeinen pelasi 364 pääsarjaottelua ja voitti kolme Suomen mestaruutta sekä neljä Suomen Cupia. AC Oulu ottaa osaa Aarno Turpeisen läheisten suruun.

Tänään vierailemme isolla kirkolla, jossa vastaan tulee HJK. Klubi on hyvin organisoitu joukkue, joka pyrkii hyökkäämään etenkin taskujen kautta. Lisäksi heidän uudet pelaajahankinnat ovat myös tuoneet keskityspallot mukaan pelaamiseen eivätkä he ainoastaan tyydy ns. “cut back” -syöttöihin boksin sisällä. Puolustussuuntaan he ovat olleet tiiviinä ja kontrolloineet enemmänkin vaihtoehtoja sellaisen korkealla prässitasolla pelaamisen sijasta.

Mutta…
Tarkoituksenamme ei ole kumminkaan mennä sinne katselemaan kirkkaita valoja, vaan pyrimme pistämään mahdollisen monta kapulaa heidän rattaisiin. Tämän teemme toki edelleen luottamalla oman pelaamisen periaatteisiin.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko