Ennakko Edustus

AC Oulun Suomen Cup -taival alkaa tänään Kokkolassa, kun vastaan asettuu GBK. Ottelu alkaa kello 17.30 ja sitä voi seurata Oulussa livenä Jumprussa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta näet ottelun suorana Ruutu+ -palvelusta.

Suomen Cup palasi vanhaan formaattiin ja tänään AC Oulu kohtaa Kakkosessa pelaavan Kokkolan GBK:n vierasottelussa. Kokkolassa on todennäköisesti Cup-romantiikan hengessä odotuksia yllätyksestä kaataa isompi seura ja sitä kautta jatkoon pääsystä. Jos ottelu menee yhtään ennakkosuosikin mukaan, niin tänään ei Laivastonsiniset lähde hitaille ja romantiikka lopsahtaa illan aikana.

Kaikki on kuitenkin mahdollista, kuten GBK:n sarjapaikka viime kauden jälkeen. GBK putosi viime kauden päätteeksi Kolmoseen, mutta sai pidettyä sarjapaikkansa Kakkosessa Palloliitossa tapahtuneen virheen vuoksi täydennysmenettelyssä. Bollklubbilla on joka tapauksessa mahdollisuus yllätykseen. Suomen Cupissa on ennenkin Goljatit kaatuneet ja tiet päättyneet heti alkumetreille.

AC Oulu lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Alkukausi Veikkausliigassa ei ole vielä tuonut täysiä pistepotteja, joten tänään olisi tärkeää voittaa Kokkolassa. Tähän iltaan ei kannata lähteä kuitenkaan henkseleitä paukutellen, vaan täynnä voitontahtoa. Lisäksi voitolla olisi todennäköisesti paljon positiivisia vaikutuksia joukkueeseen. Illalla nähdään uusia pelaajia aloituksessa, joten kentällä on monella myös näytettävää. Kokkolan keskuskentällä nähdään varmasti pirteä ja nälkäinen oululaisryhmä.

Kommentit

“Luonnollisesti meillä joukkue elää edelliseen peliin nähden, mutta tämä antaa mahdollisuuksia muille näyttää osaamistaan ja osa saa virallisissa peleissä myös mahdollisesti debyytin.”, kommentoi apuvalmentaja Teemu Tavikainen lähtökohtia illan matsiin.

 

“Valitettavasti virheitä sattuu ja ne on meille maksaneet alkukaudesta, mutta semmoista se välillä on. Riskit ja hyödyt on vain otettava isommin huomioon lähellä omaa boxia. Mutta ei tätä asiaa nyt sen kummemmin olla alettu lietsomaan, koska siihen ei ole aihetta. Molemmissa Veikkausliiga-otteluissa olemme esiintyneet kumminkin pelillisesti ihan lupaavasti ja uskotaan, että jossain vaiheessa pitkän kauden aikana pomppii jokunen helpompi maali myös meidän eduksemme. Pelejä on vielä paljon jäljellä ja pelaamalla hyvin yleensä peleissä pärjää myös tuloksellisesti paremmin.”, summaa Tavikainen ajatuksia joukkueesta viime ottelun jälkeen. 

Seuraa heitä

“Nostaisin meidän nuorta kaartia tässä kollektiivisesti esille. Kentällä tulee olemaan paljon ennakkoluulotonta yrittämistä, taistelua ja ennenkaikkea taitoa. Mielenkiinnolla lähdetään tähänkin 8-tien derbyyn.”, nostaa Tavikainen seurattavaksi omasta ryhmästä.

ACOTV

Otteluennakko