Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa perjantai-illan ottelussa HJK:n Bolt Areenalla klo 18.00 alkaen. Ruutu+ näyttää ottelun suorana. AC Oulun yhteistyöravintoloista matsia voi nauttia Jumprun, Leskisen ja Wingerin tiloissa.

Perjantaina Töölössä kohtaavat sarjajohtaja ja hallitseva Suomen Mestari HJK ja toistaiseksi viimeisenä majaileva sarjanousija AC Oulu. Lähtökohdat ovat siis kaikille selvät – AC Oulu lähtee otteluun haastajan roolissa. Joukkue voi kuitenkin esiintyä ennakkoluulottomasti ja lähteä taistelemaan tärkeistä pisteistä.

HJK on maamme menestynein ja tunnetuin jalkapalloseura. Se operoi jokaisella osa-alueella lähes ylivertaisilla resursseilla, eikä pelkkä Suomessa menestyminen riitä, vaan helsinkiläisseuran harteilla tulee olla myös Euro-kentillä pelaaminen. Raitapaidat ovat aloittaneet Veikkausliigakauden vakuuttavasti, sillä viidestä ottelusta takataskussa on neljä voittoa ja yksi tasapeli. Tasapeliin venyi Kuopion Palloseura, joka voittikin HJK:n Suomen Cupin finaalissa, joten kauden ensimmäinen pokaali meni Klubilta ohi suun.

AC Oulun alkukausi on ollut vaikea. Neljä ottelua ja neljä tappiota eivät jätä sijaa selityksille. Edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan oli kuitenkin jo paljon hyvää, eikä pistetilin avaaminen olisi ollut missään tapauksessa vääryys. Joukkueen tuleekin nojata siihen peli-ilmeeseen, joka Raatissa viime sunnuntaina nähtiin.

Historiassa joukkueen ovat kohdanneet Veikkausliigassa neljä kertaa. HJK on voittanut kaksi kertaa, mutta AC Oulu on venynyt kahdesti tasapeliin. Keväällä pelatussa harjoitusottelussa HJK oli samaisella Bolt Areenalla pelatussa ottelussa parempi lukemin 2-0.

Kommentit

– HIFK-peli on pureskeltu ja paketoitu. Palauttelujen jälkeen, olemme lähteneet valmistautumaan perjantain HJK-matsiin. Ei ole mikään salaisuus, että lähdemme otteluun alkavastaajana sekä haastajan roolissa. Meidän pitää tehdä omat hommat hyvin ja pyrkiä estämään HJK:n vahvuudet – näillä eväillä lähdetään ennakkoluulottomasti matsiin, AC Oulun toppari Miika Koskela kommentoi.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta puuttuu varmuudella ainoastaan David Popa, joka on palannut jo harjoitusvahvuuteen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko